maandag 5 oktober 2009

Nostalgie

We stonden wat te praten op zolder, toen we ineens ergens een paar zielige piepjes hoorden.

'Wat was dat? Een alarm? Een oud horloge? Of zo'n happy-birthday-muziek-geval wat we ooit op een verjaardagstaart hadden gebruikt?'

Maar ineens schoot het ons te binnen. Midden in de zolder, op tafel, lag een gigantische berg rotzooi en ergens in die berg, daar lag de oorzaak van die piepjes. Daarom was het even goed zoeken, maar al snel hadden we ze gevonden.

Onze eerste computerspelletjes!!

Dit is nostalgie, terug naar de jaren 80. Niks geen Wii of Xbox met superflashy beelden en surround sound. Nee, nee. Dit is retro ten top! Electronische piepjes en een klein zwart figuurtje dat heen en weer springt. Twee simpele knopjes zijn genoeg voor uren speelplezier.

We hebben ze uit de berg rotzooi gehaald (en die is later ook meteen netjes opgeruimd), nieuwe batterijtjes erin en al snel zaten we samen op de bank te piepen. En meteen al allerlei frustraties omdat het niet gaat zoals je zou willen.

Ah ja, die goeie oude tijd.

Kennen jullie ze nog? Hebben jullie er ook mee gespeeld vroeger? Er zijn er vast wel honderden verschillende versies van deze apparaatjes. Het lijkt me leuk om er zo wat meer te proberen. Wie weet loop ik nog wel ergens tegenaan.

Ik heb voor de gein de bijbehorende geluidjes ook opgenomen. Dan weet je meteen hoe irritant ze kunnen zijn!

2 opmerkingen:

  1. Geweldig! Ik kwam tijdens het opruimen van de zolder ook zo'n spelletje als de eerste tegen. Hetzelfde apparaatje, maar met een spelletje met tanks die naar de overkant moeten en ook nog over een ophaalbrug moeten rijden die vaak open is. En verder komen de bommen je om de oren vliegen. Jin speelt er nu mee, ze vind het geweldig, snapt er niets van, maar wel super-interessant natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, leuk zijn die dingen he! Grappig dat Jin ermee speelt. Maar geef toe, jullie hebben zelf toch ook nog even geprobeerd he?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails