donderdag 29 oktober 2009

De HEMA Regenjas

Elk jaar organiseert de HEMA een ontwerpwedstrijd, speciaal voor studenten om zo praktijkervaring op te doen in o.a.vormgeving.

En steeds komen er mooie en verrassende producten uit die wedstrijd, de ene nog mooier dan de andere. En wanneer er echt een topper gemaakt wordt, dan komt deze ook in de schappen van de HEMA te liggen.

Zo was er in 2008 een wedstrijd met het volgende thema:
‘Ontwerp een mode of hardwaren product van milieuvriendelijk, duurzaam materiaal zoals bamboe, biologisch katoen of gerecycled hout, in een vernieuwende toepassing en indien mogelijk geproduceerd volgens een milieuvriendelijk proces’.

Dat leverde een leuke reeks producten op, zoals een knuffel van resttextiel, een wijnrek van kurk, vilten slingers of een houten driewieler.

Maar naast deze producten was er ook een categorie mode, en daar zat een hele goede winnaar bij. Een regenjas! Nou, als er een kledingstuk is dat niet mag ontbreken in ons kikkerlandje, dan is het dat wel!

Het juryrapport was erg lovend:
Model, pasvorm, afwerking, allemaal heel goed gedaan. Ieder jurylid werd er hebberig van. De regenjas is gemaakt van biologisch katoen met een laag natuurrubber. Water­ en winddicht en 100% natuurlijk volgens de ontwerper. Na onderzoek is gebleken dat de natuur­ rubberen coating milieuvriendelijk is en een ademende eigenschap heeft, dus voor de jury een eerste prijs!
Maar deze regenjas is niet zomaar een jas, er zitten twee hele bijzondere aspecten aan deze jas:

1.
Een mooi en duurzaam product dus, gemaakt van 100% gerecycled materiaal, waarvan 60% petflessen. Dat spreekt mij natuurlijk heel erg aan als iemand die toch wat rekening probeert te houden met het milieu.

2.
De ontwerpster is het nichtje van A., Elsien Gringhuis! Dus zijn we best wel trots. Helemaal geweldig dat iemand in de familie zoiets bereikt. En terecht, want ze zit barstensvol talent. Ik weet zeker dat haar naam nog vaker te horen zal zijn in de modewereld...wereldwijd!

Snel richting de HEMA dus, sinds kort ligt de jas in de schappen. Volgens de folder voor 50 euro, dat is een hele schappelijke prijs voor zo'n product.

En nu maar wachten tot het flink gaat regenen...

2 opmerkingen:

  1. Ja dat zijn idd hartstikke leuke dingen om trots op te zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en als ik haar site zo zie, gaan we idd nog wel het één en ander horen! super

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails