dinsdag 20 oktober 2009

Halloween 'Om je vingers bij op te eten'.

Vorig jaar heb ik op onze andere weblog over een traktatie geschreven die ik had gemaakt voor de Halloween dagen.

Die was zo goed gelukt, ik had er veel succes mee. Van uitroepen van afschuw tot weggedraaide gezichten, dat zijn reacties die graag zie. Ik ben een heel braaf en rustig mannetje, maar ik heb zo mijn eh... duistere kanten.

Ik ga ze ook deze keer weer maken, misschien dat ik ze nog meer kan perfectioneren, wie weet. Ik wil niet zomaar kreten van afschuw! Nee, flauwvallende mensen! Menigten die in paniek weghollen! Gillen! Daar ga ik voor! Woehahah!

Dus bij deze: LANGE VINGERS voor Halloween:Niet zo lang geleden had ik dus marsepein gebruikt voor de zogenaamde Chinese maankoeken. Voor de marsepein die over is, heb ik nog een leuk idee voor de komende Halloween dagen.

....


Ik had naast de marsepein, ook nog wat oude Fimoklei over. Die klei heb ik allemaal bij elkaar gekneed en strak om mijn vinger gedrapeerd. Daarna heb ik het heel voorzichtig met een mes doormidden gesneden. Waardoor ik het makkelijk van mijn vinger kon afnemen.

Daarna even laten opdrogen en gebakken in de oven en voila, een mal van mijn linkerwijsvinger!


Nu begint het echte werk.

In alle vingers zitten botjes. Hiervoor gebruik je een reep witte chocolade en je snijdt er botjes uit, ik heb mijn eigen vinger gebruikt als voorbeeld voor de lengte. Een of twee botjes per vinger is genoeg.


Wanneer de botjes klaar zijn, is het tijd om de marsepein te kleuren.

Hiervoor gebruik je alleen de rode kleurstof. Je doet er net zolang een heel klein beetje door, totdat je het roze van je huid hebt benaderd. Het mag best iets bleker zijn, omdat het tenslotte een losse enge vinger wordt!!

Een miniscuul beetje cacao erbij doet wonderen, hierdoor benadert het echt de kleur van de menselijke huid.

Vergeet ook niet om de wat vleesachtigere binnenkant van de vinger te maken. Door meer rode kleurstof te gebruiken wordt het vanzelf roder.


Nu begint het leuk te worden!

Het rode marsepein doe je om de botjes heen en je neemt genoeg roze marsepein om de mal te kunnen vullen.


Daarna leg je een klein laagje roze marsepein onder in de mal en je drukt het botje met de rode marsepein erin. Zorg dat het mooi in het midden zit en dat er nog genoeg ruimte is om ook roze marsepein aan de zijkanten aan te brengen.


Doe er ook wat roze marsepein bovenop en sluit dan de mal.

Druk de mal flink stevig dicht, hij moet zo goed mogelijk aansluiten en zorg dat er zo weinig mogelijk marsepein uit de naden komt. Eventueel druk je het ook nog wat aan vanuit de opening van de mal.


En nu komt het allerleukste... open de mal!! Voorzichtig!!


IEIEIIEKS!! Dat ziet er luguber uit zeg! Heerlijk!

Probeer eventuele marsepein, dat nog tussen de naad heeft gezeten, voorzichtig te verwijderen. Met een mesje gaat het goed. En peuter dan voorzichtig de vinger eruit.
Probeer de naad aan de zijkant van de vinger wat plat te drukken of weg te wrijven, zodat het zo echt mogelijk lijkt!


Verschrikkelijk eng! Dit zal heel wat gruwels veroorzaken!

Aangezien de mal lekker stevig is, kan je net zoveel vingers maken als je wilt. Zoek er tenslotte een leuk bakje bij en je hebt de meest originele en lekkere traktatie voor de komende Halloween!


Veel plezier en griezel smakelijk!

18 opmerkingen:

 1. jeu, wat enorm realistisch! fantastisch! knap ook die kleur zo.... (krijg nu wel per ongeluk visioenen van andere te kopieëren aanhangsels in marsepein, maar dat heb ik bij nader inzien alleen gedacht en zeker niet opgeschreven en al helemaal niet in een reactie, sorry, schrap me maar als volger *gaat hersenen flossen*)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha! Ga maar snel flossen! Maar ik snap heel goed wat je bedoelt ja. Hihi. (Denkt aan een flauwe opmerking dat er veeeeel te weinig klei was om dat voor elkaar te krijgen.) Ik zou anders wel de gezichten van mensen willen zien wanneer je met zo'n tractatie komt aanzetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ieuw!! wat is me dat voor iets vies!!
  maar ooh zo lekker.
  met die witte chocolade mmmmmmmmm !!
  grappig gedaan hoor !!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieliebielie!!!
  heerlijk hoor!
  haha wat funnyyxD

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helaas zijn zulke mallen niet in de winkel verkrijgbaar. Ik heb ze zelf gemaakt, met fimoklei. Rond mijn eigen vinger gedaan en daarna voorzichtig in twee delen gesneden. Daarna bakken in de oven om het hard te maken.

  Dus je zult zelf aan deslag moeten. :-)
  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super, dit ga ik absoluut gebruiken voor mijn griezelverjaardag. Misschien zelf wel een beetje extra rode kleurstof bij het marsepein, voor het afgehakte effect.

  (nee hoor ik ben niet gestoord, ik ben prettig gestoord_O-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja leuk he. Misschien kan je aardbeienjam of andere rode jam gebruiken als bloed. Ziet er misschien ook leuk uit

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waar kan je die fimoklei kopen dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je kan de klei kopen bij hobbywinkels. Misschien ook nog bij grote speelgoedwinkels. Maar ik denk dat je de meeste kans maakt bij van die fröbel winkels.
  Misschien ook op internet. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. helemaal geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb je blog nog maar net ontdekt, maar er staan zo te zien heel wat leuke dingen op! (En gruwelijke ;) ) Ik vroeg mij alleen af of je erbij stilgestaan hebt of dit wel gezond is? Ik heb er zelf geen idee van, maar ik las ergens dat je je oven zelfs zou moeten schoonmaken nadat je er fimo in gebakken had omdat er giftige stoffen vrijkomen (ofzoiets, ik weet het niet precies). En dan lijkt eten direct in contact brengen met fimo niet zo'n heel goed plan... Maar zoals ik zei, ik heb er geen idee van en wij hebben de oven ook nog nooit schoongemaakt na het bakken van fimo. Alleszins bedankt voor het ideetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het was de eerste en enige keer dat we fimoklei hadden gebakken in de oven. Er gebeuren wel eens ergere dingen in die oven, waarbij aangebrande zaken net zo ongezond zijn. :-)
  Daarna heb ik de mal wel steeds goed schoongemaakt, voordat we het gebruikten. Het is niet dat we het regelmatig gebruiken, ik denk dat het risico verwaarloosbaar is.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails