vrijdag 16 oktober 2009

Besparen op de kapper


Deze besparingsmethode is er vooral een voor de mannen onder de lezers.

Alhoewel de vrouwen het vast ook wel kunnen, maar dan moet je wel een beetje van de oude Sinead O'Connor look houden. Of je moet affiniteit hebben met vrouwelijke boedhistische monniken, dan kan het wel.

In mijn vroege jaren ging ik dus regelmatig naar kapper, alwaar mijn wapperende manen tot een acceptabele lengte werden gekortwiekt en ik weer wat representatiever door het leven kon. Maar die kapperbezoekjes, die werden steeds duurder en duurder.

En eigenlijk had ik het ook al gehad met dat gepruts elke dag voor de spiegel. Mijn dubbele kruin die ervoor zorgde dat ik altijd opstaande sprietjes op mijn hoofd had, die alleen met een halve pot gel naar beneden gedwongen konden worden.

Het werd tijd voor een frisse look! De crisis coup!

Heerlijk. Gewoon tondeuzewerk, en vanaf dat moment geen problemen meer met haren kammen, gel smeren en zelfs op de shampoo werd meteen flink bespaard.

Hoe ziet de crisis coup eruit? Heel simpel, dit is de situatie voor het 'knipmoment'.Of ja, eigenlijk zie je amper dat mijn haar te lang is. Ik zal er even wat aan doen:Zo! Dat is duidelijker.

Aldus ziedaar mijn weelderige haardos, klaar om onder handen genomen te worden door mijn lieftallige vrouw, die steeds zo lief en geduldig is om me te behandelen met de tondeuse. Dat is wel een vereiste voor deze besparing. Een hele lieve partner die dit voor je wil doen.

Zij gaat aan de slag met de tondeuse en al snel vliegen de vlokken haar alle kanten op. Dit kan trouwens erg confronterend zijn, want ik zie steeds meer van die zilveren haren tussen de donkere zitten. Hm.

Het resultaat!Tadaa!

Heerlijk.

Goed, samenvattend levert deze actie me een flinke besparing op.

Actie:
In plaats van naar de kapper gaan, zelf een tondeuse gebruiken.

Gevolgen:
Een fris, praktisch kapsel. Snel klaar in de ochtend, minder shampoo, minder gel. Minder windgevoelig tijdens het fietsen.

Besparing:
Elke 2 maanden naar de kapper a 17,50 euro per beurt = 105 euro per jaar

Per maand bespaard: 8,75 euro

Ik laat even de aanschafprijs van de tondeuse buiten het verhaal, maar die heb je al in een paar maanden terugverdiend!

Totaal bespaard per maand: 5,75 + 8,75 = 14,50 euro

4 opmerkingen:

 1. Weet ik alles van, ik neem Muisman altijd onder handen (op verzoek hoor) met een trimmer/tondeuse die het al jàààààren volhoudt :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ideaal toch? Ik zou niet meer naar de kapper terug willen eigenlijk, alhoewel Alinda me best wel weer eens met een volle haardos zou willen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga graag naar de kapper maar ben tegenwoordig wel gemiddeld €10 goedkoper uit dan voorheen. kijk maar eens op www.lindas-look.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt ook dreadloks nemen. Uitgave kapper 0 euro per jaar. Je spaart een wintermuts en sjaal uit die je niet meer hoeft te kopen of te verslijten ... je hoofd kan je niet zo vaak meer wassen spaart ook water en shampoo uit, omdat het anders slecht droogt, dus daar zijn meerdere voordelen aan verbonden. We hebben nu alweer lange tijd de kale koppen mode gehad, dus is het weer tijd om te switschen naar langer haar. Vond ik veel mooier. Oma van zeventig! back to the flower power tijd. Mooie hoed erop ... lekkere romantische kleding! Rockbandje erbij ...wow

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails