maandag 26 oktober 2009

Energie is mooi, verspil het niet

Misschien kennen jullie het spotje wel, van Nuon. Waarin iemand vertelt over vroeger, hoe mamma de was deed.

Wat een mooi spotje toch.

Heerlijk nostalgisch, melancholisch. Jaaa, vroeger, toen alles nog zo overzichtelijk was. Gezellig, kneuterig. Je krijgt er echt zo'n warm, pluizig gevoel van. Heerlijk toch.

En dan die boodschap op het eind...
Energie is mooi, verspil het niet.

Zo goed bedacht! Zo warm! Zo... zo... nobel!

Hier, bekijk het spotje maar eens goed. Kijk eens of je wat opvalt...Gezien?
Mooi?

Heb je die wasmachine eens goed bekeken? Wat zat er eigenlijk in?

EEN HANDVOL KLEREN!!

Belachelijk!!

Die wasmachine is praktisch leeg!! Hoezo 'verspil het niet'?!?! Dit is energieverspilling ten top! Verschrikkelijk!

Iedereen weet gewoon dat je de wasmachine zo vol mogelijk moet laden, om optimaal gebruik te maken van de energie die het apparaat gebruikt. Plus al het water dat wordt gebruikt. Zelfs de kleinste kinderen weten dat tegenwoordig!

Toch wat zorgwekkend dat Nuon, notabene een energieleverancier, dit niet door heeft. Ineens vind ik hun boodschap een stuk minder geloofwaardig.

Tsss.

4 opmerkingen:

 1. Hier heeft Eneco wedstrijden met wie zijn huis het mooist verlicht tijdens de feestdagen. Daar denk ik ook al jaren van dat dit niet helemaal in de haak is.
  Vader had een bon van de postcodeloterij om een LED-lamp op te halen. Het was wel in een plaatsje verderop terwijl we hier wel 4 Albert Heijn filialen hebben. Snap jij het nog?
  Gr. Lege Zakken Vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is ook raar van Eneco, en dat terwijl ze zo aan de groene weg timmeren. Die lichtjes zien er altijd wel gezellig uit, maar ondertussen hoor je de energiemeter flink snorren. Wat zou dat nou extra kosten aan energie? Ik heb het er in ieder geval niet voor over.
  Tja, en de logica van de postcodeloterij snap ik ook niet! Of trouwens...misschien om transportkosten te besparen, dat ze maar een beperkt aantal filialen hebben?
  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er viel me nog iets op; de oudere jongen zit in de draagvleugelboot van Connexxion, te herkennen aan het logo op de stoelen; sluipreclame of kwestie van samen delen...?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Anoniem:
  Het zou me niets verbazen als er afspraken zijn, sluikreclame in een reclame, het moet niet gekker worden! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails