zaterdag 26 juni 2010

Het kiezen van aanbieders van zonnepanelen

Ondertussen komen er allemaal offertes binnen van leveranciers van zonnepanelen. Ik heb er acht aangevraagd, dat zou toch wel genoeg zijn om een mooie aanbieding tegen te kunnen komen?

In plaats van een gewenst vermogen, heb ik aangegeven dat we een budget hebben, met de vraag: 'Wat voor installatie van zonnepanelen kunt u ons aanbieden voor dit bedrag?'

Daarbij hebben we zoveel mogelijk informatie toegevoegd, de helling van het dak, de oppervlakte, de hoogte van het huis, de oriƫntatie en ook foto's toegevoegd van het huis en de meterkast. Genoeg gegevens om een mooi beeld te vormen.

Het is wel moeilijk! Want tot nu toe is er nog geeneen offerte vergelijkbaar met de andere!

Verschillende merken zonnepanelen, verschillende vermogens, andere aantallen panelen, de kosten voor installatie verschillen per aanbieder, sommige dingen zijn inclusief installatie, andere zijn weer op nacalculatie.

Kortom, wanneer alle offertes binnen zijn, gaan we er eens goed voor zitten en bekijken we welke de allerbeste is. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken. Het zal vast een heel gepuzzel worden.

Hoe komen we aan een leverancier van zonnepanelen?

Heel simpel, via de site van Greenchoice staan een aantal leveranciers van zonnepanelen. Daar hebben we een aantal van gekozen en aangeschreven.

Re-source Solar
Zonnefabriek
Awizon
New Energy Systems
Solar NRG
Buro Wilders
Esdec
Energieker
BeldeZon

Het begint nu toch wel dichterbij te komen, wanneer je al die informatie zwart op wit ziet staan. Weer een stapje dichterbij het verwezelijken van een droom!

7 opmerkingen:

 1. Probeer het eens bij www.miracle-moon.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip! Ik ga het zeker ook bekijken.

  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was zaterdag op een feestje en de gastheer en gastvrouw hadden 1 zonnepaneel op hun dak staan. Helaas was het feestje ze zo druk dat ik ze niet eens heb gesproken, maar ik heb ze naderhand een mailtje gestuurd voor wat meer info!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 1 Zonnepaneel? Niet een hele rits?
  Misschien is het dan een zonneboiler, ook heel nuttig. Misschien nog zelfs beter (mits je ruimte op zolder hebt voor een grote boiler)

  Ik ben benieuwd wat voor info je krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo,

  De keuze voor zonnepanelen is natuurlijk perfect. Maar even een korte vraag. Heb je er ooit bij stil gestaand wat de milieubelasting is van 1 offerte?
  Een paar aanbieders zullen bij je langs komen. Daarnaast als iedereen bij 9 aanbieders offerte's voor zonnepanelen aanvragen, dan bijven de panelen altijd duur, want ook dat moet betaald worden.
  In je keuze moet je dan ook de afstand van de werklocatie en die van de leverancier meenemen. Of gaat het weer gewoon oudewets over de laagste prijs.

  Ik ben benieuwd.

  Groet,

  Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bert, een beetje van beide. Natuurlijk zoek je de gunstigste prijs en daarvoor de beste kwaliteit. Maar dat wil niet perse zeggen dat we de goedkoopste optie hebben gekozen.

  Voor de offertes is er niemand langs geweest. Alles is via email gebeurd. Aan de hand van de foto's kunnen ze al heel wat zaken van tevoren bekijken. Ook de meterkast en dergelijke.

  Als er dan twijfel is, komen ze alsnog langs. Maar onze situatie is best standaard, dus alles is via de mail en telefoon geregeld. En ik denk dat dat wel vaker ook bij anderen gebeurd.

  Dus wat dat betreft valt de milieubelasting wel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Probeer het eens.
  Voor zonnestroom-installaties vanaf 15 kWp (60 panelen) kunnen zakelijke opdrachtgevers in heel Nederland heel goed terecht bij www.sr-solarsystems.com
  veel kennis, in 1x goed en service zoals het hoort.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails