maandag 15 maart 2010

Waar is Baking Soda te verkrijgen?

Toen ik eenmaal het pakje Baking Soda in mijn bezit had, was ik er zo blij mee, dat ik helemaal vergat te melden waar ik het had gekocht.

En terecht dat er dan ook vragen kwamen in de reacties, dus bij deze de volledige informatie:

Omdat we in de buurt waren, liepen we de Aziatische supermarkt in Eindhoven binnen, waar het ook nog eens heel toevallig in de aanbieding was!

Amazing Oriental in Eindhoven

Kijk op hun website voor de andere filialen in het land.

De prijs was 0,89 cent voor net geen 500 gram. Maar ik heb geen idee of dat goedkoop is of niet. Duur is het in ieder geval niet. En de aanbieding geldt nog tot 4 april, dus je hebt nog de tijd!

Maar ... ere wie ere toekomt. De vondst heb ik te danken aan de tip van de maakster van Bewuste Eenvoud. Zij gaf de suggestie om het eens in een toko te proberen, daar is het makkelijker verkrijgbaar.

Dus Mieb, bij deze, heel erg bedankt!

Kleine update:
Via deze link kom je bij een overzichtelijke en flinke waslijst van allerlei toepassingen van dit product. Baking Soda Book (engelstalig)

5 opmerkingen:

 1. Toevallig liep ik er vanmorgen tegenaan in de Oriental! Super. Ik wou er in elk geval mee bakken, maar ik ben benieuwd wat je er nog meer mee kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik baking soda nou hetzelfde als zuiveringszout? Dat heb ik me altijd afgevraagd. Of is het toch iets anders?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Budgetstudent: Het schijnt een wondermiddel te zijn, ook voor de schoonmaak bijvoorbeeld. Het internet staat er vol van. Ik ga wel kijken en uitproberen en zal ook op de weblog erover schrijven. En als jij ook meer tips hebt, ik ben er wel benieuwd naar.

  @Vlijtig Liesje: Als ik het goed begrijp is dat hetzelfde ja. Maar let vooral op de chemische naam, Natrium BIcarbonaat. Het is niet hetzelfde als de soda die je wel eens in de super ziet. Ik vind het zelf ook behoorlijk verwarrend, maar zolang je de officiele naam op de verpakking ziet, dan zit je goed. (hoop ik) :-)

  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt het ook gebruiken voor je tanden, om jr tanden te laten bleken. Bekijk zelf maar de YouTube filmpjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo allen, ik heb na heel lang zoeken eindelijk baksoda gevonden, zoals men dat vooral in engelse recepten gebruikt.
  Gewoon bij de taartspullen van de Jamin en ook bij haast elke turkse winkel waar groente fruit vlees e.d. Worden verkocht!!!
  Succes ermee, Rajady

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails