vrijdag 5 maart 2010

Het eerste eco design hotel in Amsterdam

Ik las op de weblog van (Be)SpaarChick over de opening van een Eco Design Hotel in Amsterdam.

Een stukje tekst op de site van allesduurzaam.nl:
Groener kan niet, en dat zie je: van Cocomat bedden, bureaus gemaakt van gerecyclede yoghurtverpakkingen, de eerste levende plantenmuur binnenshuis in Nederland en het hotel staat vol met ecofaboulous Vitra meubelen. En dan nog niet te spreken over details als de energiebesparende verlichting, de waterbesparende kranen en de tapijten van geitenhaar....

Op zich klinkt het wel leuk, er is in ieder geval nagedacht over het concept en ik denk ook echt dat de bedoeling wel goed is. Maar een beetje sceptisch ben ik wel, want al snel wordt er een labeltje 'eco' aangeplakt, waardoor je er meteen een hoger prijskaartje aan kan hangen, zonder er iets extra's voor terug te geven.

Maar op het eerste gezicht lijkt het wel goed. Voor 80 euro per nacht, slaap je lekker luxe, maar wel zonder ontbijt. Ik geef het een kans!

Maar als ik eerlijk ben, toen ik de term 'Eco Hotel' hoorde, gingen mijn gedachten meteen uit naar een ander Amsterdams hotel. Een hotel, wereldberoemd om zijn reclame campagnes, het Hans Brinker Hotel

Ook daar kan je milieuvriendelijk overnachten, zo niet nog milieuvriendelijker dan bij het voorgaande hotel! En ook nog eens voor een aantrekkelijkere prijs.

Klik hier voor een overzicht van diverse reclamecampagnes voor dit hotel.

Maar het meest duidelijk is het volgende filmpje, dat laat zien hoe milieuvriendelijk dit hotel wel niet is!Ik heb geen ervaring met dit hotel en ik weet niet of ik dat ook wel zou willen. Maar mocht ik echt een eco overnachting willen... wie weet.

1 opmerking:

Related Posts with Thumbnails