zaterdag 13 maart 2010

Het hoogtepunt van consuminderen

Het is zover! Eindelijk!

Eindelijk tel ik mee in consuminderland!

Ik heb het in huis, na lang zoeken. Een queeste langs ontelbare websites, winkels, gezocht in de donkere krochten van een lang vergeten historie. Talloze vragen aan wijze mannen, orakels, adviseurs. Allen wisten mij niet de juiste weg te wijzen.

Tot het moment dat mij een tipje van de sluier werd gegund, een kleine hint naar de plek waar ik het zou kunnen vinden.

En jawel, daar lag het dan. De Heilige Graal van de Consuminderaars. Het machtige wondermiddel met duizend en een toepassingen. Eindelijk had ik het in mijn handen! Amper kon ik mijn tranen bedwingen toen ik het in de schappen zag staan. Ik moet toegeven, uit ontzag viel ik op mijn knieen. En met trillende handen nam ik het pak voorzichtig vast.

Dit was het dan, ongelooflijk. Zo klein, zo goedkoop, maar o zo machtig!

In extase hief ik het hoog boven mij de lucht in. Een engelenkoor barstte uit in hemels gezang! En ik durf te zweren dat er door het raam een straal licht precies op het pak viel en het omhulde met een mysterieuze gloed.

Eindelijk was ik in het bezit van:

Natrium Bicarbonaat! Baking Soda! Bakpoeder!!

Aanschouw het nu, met eigen ogen!


De macht van dit product is zo groot, ik durf het amper toe te passen. Waar moet ik beginnen? Ga ik het gebruiken om lekkere koekjes te bakken? Misschien het huis ermee schoonmaken? Of de aanslag van thee ermee weg te halen? Of als deodorant gebruiken? Of misschien is het ook wel makkelijk om vieze geurtjes ermee weg te halen? Of te gebruiken wanneer ik last heb van brandend maagzuur?

Zo veel mogelijkheden!

Ik laat het maar even bezinken, en later, wanneer de tijd er tijp voor is, zal het moment daar zijn. Dan maak ik gebruik van Baking Soda. En ik zal er zeker verslag van doen.

Tot die tijd, verblijf ik in stilzwijgen en trek ik me terug naar een ander oord, in het verre Tilburg, alwaar honderden mede consuminderaars zich begeven om te gaan genieten van een Landelijke Consuminderdag.

Misschien dat zij allen mij met raad en daad kunnen bijstaan om me leren om te gaan met zoveel kracht in een kartonnen pakje.

11 opmerkingen:

 1. Ik ben er ook heel lang naar op zoek geweest, tot 2 weken geleden. We waren bij onze dochter op bezoek in Z-Afrika, en daar zag ik het in de supermarkt liggen. O, zei mijn dochter, had dat maar gezegd, dan had ik het zo opgestuurd. Zij gebruikt het al heel lang. Het was daar in kleine potjes te koop, maar ik heb maar een pond meegenomen, kan ik eerst mooi mee vooruit. Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En waar , in welke winkel heb je dan nu gevonden??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, is dat zo moeilijk te vinden in Nederland? Bij ons ligt dat gewoon in de supermarkt! Gelukkig heb je het beet, want inderdaad, eindeloooooze mogelijkheden :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gewoon gekocht in Ierland of Groot-Brittannië. Niet moeilijk hoor. Ik heb het al jaren in huis. Gr. Lege Zakken Vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook erg benieuwd naar waar je het gekocht hebt, ik zou het ook graag hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmm, zou ik jullie nog even in spanning laten? Even genieten van dit moment van macht? Heheh.

  Nee hoor, met alle plezier vertel ik het jullie:

  In de aanbieding bij Amazing Orential in Eindhoven, een Aziatische supermarkt. Het schijnt dat het verkrijgbaar is in diverse toko's. Amazing Oriental zit in het hele land, dus misschien is er eentje in de buurt.

  Succes met zoeken!
  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is in bijna iedere turkse/marokkaanse supermarkt te koop.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. NEE DIE BAKING SODA IS NIET OM OP TE ETEN!!!!!!!! DAT IS GIFTIG!!!!! NEIT DOEN! je hebt verschillende soorten baking soda, typ maar in bij afbeeldingen:baking soda. dan zie je dat er verschillende zijn. sommige zijn om op te eten en om mee te bakken maar sommige die zijn om schoon te maken. en die jij hebt is om schoon te maken! ik herken het door die chineese lettertjes daaronder. en trouwens, op de achterkant van het pakje staat plaatjes, er staat een magnetron en een sponsje. dus dat betekend om schoon te maken EN NIET OM OP TE ETEN! en niet om deo van te maken want die schoon maak middel is harstikke slecht voor je huid. mijn moeder had het toevallig ook in huis want ik wou er zo graag deo mee maken maar toen mijn moeder zei: opassen he! dat is heel chemich spul en daar maak je je handen helemaal mee kapot. en toen vroeg ik van: ja maar dit kan je toch opeten? toen zei ze: nee jho! je moet er mee schoon maken. dus ging ik er toch geen deo meer van maken :( ik moet ook nog even wachten tot dat ik de juiste baking soda kan vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Op de verpakking staat 'for BAKING, cleaning & deodorizing'. Dus ook voor bakken.

  De plaatjes achterop zijn niet volledig, het is echt een wondermiddel. Je kan er echt wel mee bakken. Ik heb er al ooit heerlijke peperkoek mee gemaakt, en ik leef nog. :-)

  Als je zeker wilt weten of het geschikt is, kijk dan naar de ingrediënten. Wanneer er staat 'natriumbicarbonaat' dan heb je de goede te pakken, die is eetbaar. Alle andere versies moet je niet gebruiken voor innemen.

  Dus niet kijken naar baking soda of baking powder, de term die je moet hebben is 'NATRIUMBICARBONAAT'

  BeantwoordenVerwijderen
 10. in België makkelijk verkrijgbaar

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails