donderdag 11 maart 2010

Gezien, gehoord, gelezen: The Story of Stuff

Het is al een hele tijd geleden, toen ik voor het eerst het filmpje van The Story of Stuff zag. De meeste informatie die ik toen zag was al wel bekend, maar het fijne ervan was, dat het in een overzichtelijk en grappig filmpje was gezet, waardoor de boodschap heel duidelijk overkwam.

Vandaag zag ik het filmpje nog een keer, en het had nog niets van zijn waarde verloren. Daarom reden genoeg om het op de weblog te zetten. Voor degene die het nog niet gezien hebben. Maar het is al erg bekend onder de vele consuminderaars, dus vele van de lezers zullen het wel al kennen.

Maar het kan geen kwaad om het nog eens te bekijken! Even het geheugen opfrissen, hoe zit het ook alweer met al die spulletjes die we kopen? Wat voor invloed heeft het op de planeet? En waarom? En waarom zijn dingen zo goedkoop? En waarom kopen we eigenlijk zoveel dingen? En wat kunnen we er aan doen?

Trek even een kleine 20 minuten uit voor dit filmpje en daarna kijk je niet meer hetzelfde naar de de huidige consumentenmaatschappij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts with Thumbnails