dinsdag 3 november 2009

Waar ik nou echt vrolijk van wordt


Er zijn momenten dat ik met een grote glimlach op mijn gezicht achter de computer zit, met glimmende ogen en een lekker warm gevoel van binnen. Heerlijk te genieten van prachtige dingen die gedaan worden door een Amerikaans initiatief genaamd: Improv Everywhere.

Wat is dat nou, die Improv Everywhere? Dat leggen ze mooi uit op hun site: (vrij vertaald)
Improv Everywhere gaat, diep in de kern, over plezier hebben. We geloven sterk in 'georganiseerd plezier'. Onze missies zijn een bron van vrolijkheid voor degene die deelnemen, degene die ons tegenkomen en de bezoekers van onze website. Het geeft ons voldoening om met een geweldig idee te komen en deze tot leven te brengen. In dit proces brengen we wat opwinding in het minder opgewonden leven van omstanders en we geven vreemden een verhaal dat ze de rest van hun leven kunnen doorvertellen. We proberen te laten zien dat een goeie grap niets te maken heeft met kleineren of schaamte, het gaat gewoon om het feit dat je iemand aan het lachen maakt, glimlachen, of dat ze even stoppen en zien dat er iets moois gebeurt in de wereld om hen heen.

Je moet ze zien om te begrijpen wat ik bedoel. Ik volg ze al een aantal jaren en elke keer komen ze weer met zulke verrassende dingen, prachtig! Ik sta er telkens versteld van met wat voor ideeen ze komen en hoe ze worden uitgevoerd midden in de stad, in winkels, parken, de openbare ruimte.

Als voorbeeld een van hun laatste missies. Je hebt vast wel eens musicals gezien, waarin mensen ineens zomaar uit het niets uitbarsten in een lied. Stel je nou eens voor dat je in de supermarkt staat en ineens...sta je midden in een musical!En zo hebben ze ondertussen al meer dan 80 'missies', de een nog mooier dan de andere. Kijk hier om een overzicht te zien van hun missies.

Gewoon maar een paar als voorbeeld:
Totaal vreemde mensen een enthousiast welkom geven bij aankomst op het vliegveld.Of deze, misschien hebben jullie dit op de tv gezien, waarbij een kleine 200 mensen bevriezen midden in het Centraal Station van New York:En ook deze vind ik superorigineel, een huwelijksreceptie geven aan een onbekend, willekeurig pasgetrouwd stel!Nou ja, kijk op hun site voor nog meer plezier, hopelijk geeft het jullie net zo'n fijn gevoel als bij mij!

3 opmerkingen:

 1. Ik vind vooral die Surprise Wedding Reception mooi, die had ik nog nooit gezien. Geweldige initiatieven hebben ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, als je alle missies van ze bekijkt, zitten er echt hele leuke dingen tussen. Soms denk ik dat we zoiets hier in Nederland ook kunnen gebruiken om het een en ander op te vrolijken. Maar ik kijk er liever naar, dan dat ik zoiets doe. :-)
  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig allemaal! Ik ben ook dol op flashmobs, zou er graag aan eentje willen meedoen. Eentje waar ik kippenvel van krijg: http://www.youtube.com/watch?v=zvt3chGuU8I. Op een ander filmpje zie je trouwens de reactie van miss O, die van niets wist.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails