woensdag 25 november 2009

Volgens de laatste mode

Juist tijdens de donkere winteravonden is het fijn om lekker te fröbelen naast een warme kachel, een hete mok thee bij de hand, muziekje op de achtergrond en lekker creatief bezig zijn.

In mijn geval is dat fröbelen op de computer, maar A. wil binnenkort aan de slag met het ouderwetse handwerk en naald en draad. En dan maar kijken wat voor creaties er gaan komen.

Ter voorbereiding hebben we een aantal oude boekjes gekregen, je kent ze wel, met van die knip patronen erin, zodat je alleen maar de lijntjes op de stof hoeft te zetten, om daarna mooie kleding zelf te maken. In het boekje zie je dan wat foto's, hoe de kleding eruit moet zien.

Zo ook in deze boekjes, ze zijn wel van een tijdje geleden, maar er staan toch hele mooie kleding in! Ik wil dit jullie toch niet onthouden en graag laten zien in wat voor kleren we binnenkort gaan rondlopen.

Eerst maar even ons gezamelijk unisex setje! Is dat niet prachtig? Die muts vind ik wat overdreven, maar de riemen brengen een spannend accent aan het geheel. En vergeet niet de nauw-om-het-lichaam-sluitende aspect. Bij deze modellen staat dat heel goed, bij mijzelf zal het zeeeer confronterend uitpakken, vrees ik.

Nou? Zie je ons al zo lopen? Mooi toch?


Terwijl er gewerkt wordt aan de kleding, kunnen we ondertussen meedoen aan een prijsvraag met prachtige prijzen!


Goed, wat ik erg belangrijk vind, is dat ik thuis comfortabele kleren aan heb, gewoon lekker casual. Niet te moeilijk en toch netjes genoeg zodat ik, zonder me te hoeven schamen voor mijn kleding, mensen in huis kan ontvangen. Daarvoor is dit kekke pakje prima geschikt!


We onderbreken deze modeshow even met een korte boodschap van onze sponsors.


Maar ja, een beetje oubollig allemaal. Saai eigenlijk. Het oog wil ook wat! Dus vond ik een prima truitje voor mijn liefste, straks voor de zomer. Lekker fris, speels en een tikje pikant. Maar ze is er nog niet erg van overtuigd of ze dit wil gaan maken. Ik zou het wel weten!


Als je het laatste plaatje bekijkt, dan weet je meteen uit welke tijd deze modeblaadjes stammen.

En ken je die uitdrukking dat je nooit kleren moet weggooien, omdat ze na een tijd weer in de mode komen? Nou, geloof me, ik spreek nu dus uit ervaring, daar klopt niks van!

5 opmerkingen:

 1. Woehaaa, geweldig allemaal, wat een nostalgie. Moet opeens denken aan de knutselblaadjes van mijn vader uit die tijd, Na Vijven heette dat, kon ik uren in snuffelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldige foto's! Ik vind vooral die ceintuur bij die mannentrui super. Die zou mijn man vast schitterend staan. Vooral omdat hij een buikje heeft...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fantastisch! Dan hou je vast ook wel van deze:
  http://stitchymcyarnpants.com/moks06/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat laatste truitje lijkt me voor jou ook wel wat haha. Bedankt voor de muffintip. Zal ze aan mijn moeder meegeven, die heeft een kerstfair en verkoopt van die etagieres (streepje op de e er zelf even bijdenken). Gezien de staat zullen ze vast niet beschimmelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Oog op de toekomst:
  Ik ken het blaadje niet, maar als ik zo op Internet kijk, kan ik me wel voorstellen dat het leuk is om door te snuffelen! Lijkt me leuk om te knutselen met kinderen met zo'n blaadje.

  @Vlijtig Liesje:
  Ehm, heel herkenbaar! Misschien dat het wat slanker aftekent met een zwart stofje? :-)

  @Ik, dus:
  Hahah! Ja, precies! Geweldig! Zulke dingen kwamen we voortdurend tegen in de boekjes. Leuke site! Heb lekker zitten gniffelen. Over 30 jaar lachen ze weer net zo hard over de kleren die we nu dragen...

  @Christel:
  Geloof me, je wilt me niet zien in zo'n shirtje! Dat wil ik niemand aandoen! Hihi. Ja, dat beeld van die etagère (met streepje dankzij spelling check) had ik precies voor me. In winkels zie je vaak ook van die deco-cakes erop staan. Misschien nog wel lucratief ook. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails