zondag 1 november 2009

Een voornemen over dvd's kopen


141,17 euro

Dat is toch een flink bedrag. Zo'n 11 euro per maand. En waar heb ik dat dan aan uitgegeven?

Aan dvd's! Films!

Vanaf januari tot en met oktober van dit jaar heb ik dus dat bedrag aan dvd's uitgegeven. Weliswaar allemaal aanbiedingen, maar dan nog, het blijft een flink bedrag. Dat zijn dus de kosten van 1 van mijn hobby's, films kijken.

En weet je wat nou het ergste is? Ik blijf die dingen maar kopen, terwijl er nog steeds een hoop dvd's liggen die ik nog moet kijken. Ik heb ze even opgeschreven, zodat ik ook echt ZIE hoeveel films ik nog moet bekijken, misschien dat het dan wat meer tot me doordringt:

Cloverfield
What's Eating Gilbert Grape
The Grudge
Sin City
The Exorchist
Enchanted
The Shipping News
The Little Chinese Seamstress
Memories of a Geisha
Simon
In The Mood For Love
The Princess Bride
The Banquet
Les Invasions Barbares
Monster's Ball
Tristan & Isolde
Home of the Brave
China Cry
Chinese Ghoststory 2
Gattaca
Pearl Harbor
Waar is het paard van Sinterklaas?
Pippi gaat van boord
Pippi zet de boel op stelten
Dora Maakt kennis met Diego
Spongebob, waar is Gerrit?

26 films! Als ik er eentje per week bekijk, ben ik zo een half jaar verder! En dan heb ik het nog niet eens over de films die op de harddiskrecorder staan te wachten, opgenomen van televisie. En dan heb ik het ook nog niet over de reeds bekeken dvd's in de kast of de films op de harde schijf op de computer, laat staan allerlei films die nog in de bioscoop gaan komen.

Ik zou makkelijk wel een jaar vooruit kunnen, zonder een nieuwe dvd te kopen. Makkelijk!

Hmmm.

Zou dat lukken? Zou ik een jaar lang geen dvd's kunnen kopen?
Dat zou wel een uitdaging zijn zeg.

Maar ja, ik ken mezelf heel goed. Dat hou ik niet vol. Zo gauw ik door de Mediamarkt loop en ik zie een mooie film met een aantrekkelijk prijsje, dan beginnen mijn handen al te jeuken.

Maar toch. De laatste tijd komen er best mooie films op tv, die kan ik net zo goed bekijken. Dan wel niet in DTS surround kwaliteit, maar daar heb ik mijn andere dvd's weer voor.

Hmmmmmm.

Goed. Ja. JA! Ik ga de uitdaging aan!! Waarachtig!
Hierbij zijn jullie getuige van mijn voornemen!
(Patrick recht zijn rug, kin fier omhoog en met een wijsvingertje in de lucht)


Vanaf vandaag, beslis ik, Patrick, dat ik een geheel jaar lang, 365 dagen, 12 maanden lang, mij zal onthouden van het aanschaffen van dvd's. Ik zal mijn portemonnee niet trekken om daarmee de prijs te betalen van een drager, met daarop een film, als wel aanverwante zaken als series, extra's, documentaires of meer van dien aard.

Wanneer zo een situatie zich voordoet waarbij mij de mogelijkheid wordt geboden om een dvd tot mijn bezit te kunnen verkrijgen door het maken van een transactie gepaard met het uitwisselen van geldige valuta en het daarmee te verkrijgen product, zal ik, Patrick, deze gelegenheid de rug toekeren en mij gezwind richting uitgang spoeden, alwaar ik zal worden gevrijwaard van zulkse verleiding om tot een koop over te gaan.

Zo zal het geschieden, met jullie als mijn getuige!*

Pffff. Waar begin ik aan.

Maar het is wel goed zo, deze weblog dwingt me toch om me hieraan te houden en ik zal braaf af en toe verslag uitbrengen over mijn worstelingen met dit voornemen. Want die gaan er geheid komen!

Ik hou jullie op de hoogte, tot over een jaar, dan zal ik verslag uitbrengen over het eindresultaat.

*) Uitgezonderd zijn aantrekkelijke aanbiedingen van Disneyfilms i.s.m. airmiles acties, het gratis krijgen van dvd's en het aanschaffen van dvd's met cadeaubonnen, de dvd's die ik via mailmydisc.com verkrijg en dvd's die i.v.m. adoptie te waardevol zijn om te laten liggen. Wanneer er toch per ongeluk een dvd wordt gekocht, zal ik ter compensatie een andere dvd uit de collectie verwijderen / verkopen.

9 opmerkingen:

 1. Sterkte, Patrick! Mijn verzameling DVD's gaat vandaag nog op Marktplaats en ik doe met je mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei Patrick, Jij gaat het moeilijk krijgen. De DVD's zijn stukken goedkoper geworden nu Blue Ray er aan zit te komen. Dat wordt afkicken.
  Veel succes met het mooie voornemen. Dat zal een hoop geld in de maand schelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Ik dus: Dat is nog eens sportief! Misschien kunnen we elkaar wel ondersteunen tijdens moeilijke momenten, die gaan er zeker komen

  @LZV: Oja, zeker weten dat ik het moeilijk ga krijgen, gelukkig hebben we de kleine lettertjes nog. :-) Als ik dit volhou, dan ligt de hele wereld voor me open, dan kan ik ALLES aan! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Monster's Ball is een geweldige film. Die kun je het komende jaar meerdere keren kijken ;-). Het blijft leuk om je favoriete films nog eens te kijken. In feite is een goede film net als een goed boek. Ook daarin zie/lees je een volgende keer weer nieuwe dingen. Leuke uitdaging! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Makya:
  Je hebt helemaal gelijk! Daarom kijk ik niet alleen mijn nog-te-bekijken-dvd's, maar ook de dvd's die ik al heb gezien, die bekijk ik gewoon nog maar eens. Sommige zijn al van jaren geleden, maar zo kom ik hopelijk het jaar wel door. Dat zou toch wel genoeg moeten zijn.
  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Pippi films zijn erg leuk. Voor de rest komt me nog niet zoveel bekend voor in de lijst. Fijn om te weten dat er verslavingen zijn waar ik geen last van heb :) Manlief heeft een collega met een uitgebreidere versie van DVD verslaving. Wij lenen uit zijn bibliotheek. Erg handig en voordelig als ik jouw berekening zo zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Christel:
  Zo'n collega is zeker handig! Zo zie je maar weer dat je op die manier ook wel geld bespaard en toch lekker kan genieten van een mooie film. Wel aardig van die collega.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pfff...wij zijn er net zo aan toe. Er liggen heel veel dvd´s zelfs nog in plastic te wachten. Wij kopen en huren niet meer, maar lenen ze bij de bieb als er echt nog een film gezien moet worden die we zelf niet hebben.

  Succes...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, zo herkenbaar Meibloempje. Bij ons ook nog steeds. Maar ik moet zeggen, het niet kopen van dvd's dat gaat me prima af! Huren van dvd's heb ik opgegeven, want er zaten zo vaak van die bekraste exemplaren tussen, dat ik vreesde voor mijn dvd speler. :-(

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails