vrijdag 16 september 2011

Dubbel genaaid

Net als miljoenen andere Nederlanders zijn ook wij slachtoffer geworden van graaiende, hebzuchtige, bedriegende, gehaaide, gemene verzekeraars.

 Ik kom er eerlijk voor uit, ook wij hadden een woekerpolis.

Met de nadruk op HADDEN, aangezien we de polis vorig jaar de nek hebben omgedraaid. Na 11 jaar.

Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. Of beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald, om maar eens een oud Hollandsch spreekwoord uit de kast te trekken.

In die 11 jaar hebben we heel wat geld in de polis gestopt, met de gedachte dat we een leuk spaarcentje voor later zouden hebben. Wisten wij veel, de bemiddelaar beloofde ons gouden bergen. Tonnen! We zouden een dief zijn van onze eigen portemonnee, wanneer we deze regeling niet zouden afsluiten.

Uiteindelijk bleek dat niet wij, maar zij die dief uit onze portemonnee zouden zijn.

Maar liefst 30% van onze inleg was verdampt! Aan administratiekosten, transactiekosten, initiële kosten, poliskosten, fondskosten, en wie weet wat nog kosten nog meer.

Belachelijk. Oplichters! Zwendelaars! Smiechten! Bah.

Maar goed, we waren blij dat we van ze af waren. Ondanks tegensputterende bemiddelaars hebben we er een einde aan gemaakt. Voortaan gaat het geld linea recta naar de spaarrekening, dat levert nog meer op, dan die 'geweldige' woekerpolis.

Uiteindelijk ben ik er zelf ook nog eens achter gekomen, dat er een regeling in het leven is geroepen, waarin ik restitutie kan krijgen van de kosten die ze te veel hebben berekend. Alles wat boven de 1,60% aan kosten is ingehouden, was onterecht en krijgen we terug!

Woehoe!

Ik ben meteen gaan rekenen en kom op een aardig bedrag aan kosten die we terug gaan krijgen. Honderden euro's. En dan alleen de kosten die ik zelf kon vinden, er zullen vast nog meer onzichtbare, verborgen kosten zijn.

Honderden euro's!

Meteen een brief geschreven en compensatie geeist. Na wat heen en weer mailen, en anderhalf jaar later heb ik eindelijk een brief van hen ontvangen!

Lees even mee:
Het blijkt dat wij meer kosten in rekening hebben gebracht dan volgens de regeling was toegestaan. De begunstigde op deze polis ontvangt daarom een tegemoetkoming van 10,02 euro.
Pardon?
Hoeveel euro?
Ik herhaal de laatste woorden nog maar eens:
een tegemoetkoming van 10,02 euro.
Zucht.
Alsof ze de eerste keer al niet genoeg de boel hadden belazerd.
Ik voel me weer gepakt.

Wordt vervolgd!

2 opmerkingen:

  1. Je kan er maar beter vanaf zijn. Bij ons het zelfde; duur leergeld.

    Gelukkig weet jij van het bestaan van die polis, zo veel mensen weten niet, of willen niet weten, dat ze zo'n ding hebben.

    In ons geval kregen we nog wel een brief dat na x jaar de polis meer op gaat brengen omdat de kosten zijn betaald. Ja, dat zal wel, maar aan mij verdienen ze geen cent meer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Had Kassa niet een programma over hoe je je geld terug moet eisen? Volgens veel relaties lopen wij regelmatig "geweldige voordelen" mis door ergens niet op te reageren/aan mee te doen. Dat gaat van reisjes met gratis diners en een kort verkooppraatje van fantastische pannensets en vier gratis dingen (ja, voor een poppenhuis) tot goedkope vakanties (vliegveldtax? drie keer zo duur als het vliegtuig) en allerlei spaarplannen tot goedkoop begraven/cremeren toe. Check vooral die laatste polis en laat je opnieuw voorlichten over kosten etc. misschien kun je beter zelf verder sparen op de bank. Te mooi om waar te kunnen zijn? Dan begin ik er niet aan, maar als je een expert vertrouwt, dan kan ik me voorstellen dat je hebt ingetekend op wat nu een wurgpolis is en ik verwens net als ieder die wel slachtoffer werd deze figuren met een enkele reis naar de maan, of beter nog Saturnus. Ik denk dat ik me maar houd aan de voordelen die de Kringloop oplevert, de kosten en producten zijn beiden te overzien. Ik besef dat ik door deze houding af en toe een echt fantastisch voordeel ook mis loop, het zij zo. Sterkte in je verdere strijd en succes.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails