Je wordt al depressief wanneer je de koppen leest. En hetzelfde geldt voor de andere media. De hoop wordt de kop ingedrukt, alles gaat mis, we zijn gedoemd!
Als je maar vaak genoeg hoort dat het mis gaat, dan ga je er ook naar handelen. En gelaten zien we alles mislopen en we doen er niks aan. Of we klagen alleen maar, dat de overheid er iets aan moet doen. Maar die zijn met hun eigen sores bezig, buitelen over elkaar heen in de waan van de dag, de ene oneliner na de andere.
Eigenlijk zou het veel mooier zijn, wanneer je continue een andere boodschap hoort.
'Het gaat nu niet goed, maar we doen er wat aan. Het komt goed, als we er samen aan werken.' En dan een hele rits aan voorbeelden hoe het kan of zou kunnen.
Daarom heb ik ook graag naar de volgende documentaire gekeken:
Cleantech - De Schone Toekomst
Een heldere boodschap, wat staat ons te wachten, wat heeft het voor gevolgen en wat doen we er nu al aan?
Beschrijving:
Wat als we zouden kunnen leven in een schone wereld? Een wereld waar de energie volledig schoon wordt opgewekt, het water niet meer vervuild wordt, transport echt schoon is en de producten schoon en recyclebaar worden geproduceerd. Zo’n wereld komt er. Tegenlicht verkent wereldwijd de ongekende mogelijkheden van Cleantech, de nieuwe industriĆ«le revolutie.
Van China tot de VS en van Europa tot Thailand, overal zijn de tekenen zichtbaar van de nieuwe toekomst. Volledig groene mobiliteit aangedreven door duurzame energie, overal schoon drinkwater door nano-technologie, verven met CO2. Het kan, het gebeurt en het werkt. Tegenlicht laat samen met Nick Parker – de geestelijk vader van Cleantech – zien welke wereld in de komende decennia de onze zal worden.
Je zou door de gemiddelde berichtgeving bijna vergeten,dat deze initiatieven er ook zijn. Er was ook nog een docu over een man,die woestijn weer vruchtbaar maakte.
BeantwoordenVerwijderen