En dan gebeurt het, midden in de voorjaar. De grasmaaiers komen naar buiten, korte broeken en slippers verschijnen in het straatbeeld en de terrasjes lopen vol.
Plus: de geur van barbecue!
Vlees staat bij ons niet vaak op het menu, dus op zich hoef ik niet persé stukjes dier op de barbecue te hebben. Maar het is die geur die het hem doet, dat ene extraatje bij het lentegevoel.
Rond etenstijd fietsend door de straten en je ruikt precies wie er lekker in de tuin aan het vuur staat. De geur van verbrand vlees, kooltjes en briketten. In combinatie met de warme avond en het gezellig gekeuvel van de mensen.
Heerlijk!
Als extraatje mijn lievelingsgerechtje van de barbecue, een toetje!
Ingrediënten
banaan
suiker
boter
rum
aluminiumfolie
Bereiding
Snij de banaan in de lengte middendoor.
Om er voor te zorgen dat de smaak helemaal in de banaan dringt, maak je kleine sneetjes dwars in de banaan zelf, niet door de schil!
Smeer er een beetje boter op
Bestrooi met suiker
Druppel er rum over
Pak de banaan in aluminiumfolie.
10 tot 15 minuten op de bbq
Uitpakken en smullen maar!
Vooral met een bolletje ijs erbij is het heerlijk!