maandag 12 maart 2012

DKFD #34: Een goed boek

Omdat er de afgelopen periode zo weinig tijd was om eens lekker te gaan zitten met een goed boek, waardeer ik zulke momenten des te meer, dat ik even kan verdwijnen tussen de pagina's van een goed verhaal.

Niets zo fijner dan je neus in een boek stoppen en compleet te verdwijnen in het verhaal. Even alles om je heen vergeten, alleen de beelden in je hoofd van de belevenissen in het boek.

Pas wanneer je opkijkt en je ziet dat er minstens een paar uur is verstreken, zonder dat je je ervan bewust was, dan heb je precies dat gevoel te pakken wat zo fijn is bij een goed boek!

Een boek lezen is best magisch eigenlijk.

Bij de televisie verstrijkt de tijd ook wel, maar worden de beelden voorgeschoteld, het zijn niet je eigen beelden die je ziet. Met wat kunst en vliegwerk als effecten en muziek worden er emoties geraakt, maar het blijft een interpretatie van een ander.

Maar bij een boek, dan lees je wel de woorden van een ander, maar voor de rest vul je alles zelf in. Je geeft er een eigen betekenis aan, je ziet je eigen beelden, je vormt je eigen emoties. Persoonlijker kan het niet worden!

Hoe vaak hoor je wel niet: 'Ik vond het boek beter.'

Nou, precies! Een boek is bijna altijd beter, omdat alles in je eigen hoofd afspeelt, precies zoals je het zelf wilt. Het blijft dichtbij.

Daarom, hoort dit absoluut bij de kleine, fijne dingen.

Een goed boek!

Klik hier voor meer kleine, fijne dingen.

4 opmerkingen:

 1. Zeker weten! Zonder een mooi boek zou het leven maar saai zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan soms even moeite hebben weer thuis te raken in de "echte wereld"na het lezen van een boek. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben benieuwd welk boek je aan het lezen bent. Maar inderdaad....ik steeds minder tv...steeds meer boek (Nu bezig met de Windhandel van David Liss.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt helemaal gelijk, het boek is ook altijd beter. Ik heb de tv direct uitgezet!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails