maandag 7 maart 2011

Zonnepanelen - voor en na de installatie

Ik zou nog de 'voor' en 'na' foto's laten zien van de zonnepanelen.


Een leeg maagdelijk dak nog, maar de ladder staat al klaar.

Klaar om, via die ladder, de 10 panelen op het dak te krijgen, vakkundig omhoog gesjouwd door twee installateurs en net zo vakkundig geplaatst op het dak. En binnen op zolder ook nog een omvormer, die de opgewekte elektriciteit netjes op het net terecht laat komen.

Best een speciale dag, eindelijk komt er een droom uit! Het is altijd fijn om dromen te verwezenlijken, en die dag werd het dus werkelijkheid.

Na een tijd sparen en uitzoeken en veel voorpret, zie je het ineens gebeuren. En dat voelt heerlijk!

Een halve dag later was het zover.


Tien panelen, en meteen werd er al stroom geproduceerd! Geen opstarttijd, geen ingewikkelde instellingen. Vanaf het moment dat de installatie werd aangesloten op de elektriciteitsleiding, werd er stroom geleverd!

Woehoe!

Het valt wel op. Als je onze huizenrij in de verte ziet, weet je meteen welk huis van ons is. En de mensen in de buurt ook. Waren we eerst 'die mensen met dat Chinese kindje', nu zijn we 'dat stel met dat Chinese kindje en die zonnepanelen.'

Maar het mag ook opvallen, er mag best reclame worden gemaakt voor zonne-energie.

En ondertussen zie ik mijn energiemeter langzaamn achteruit lopen, nu al, zelfs zo vroeg in het jaar. Dankzij een leuke gadget kan ik de productie live volgen, in de vorm van een mooie grafiek per dag, per maand of per jaar. En wanneer ik de kWh prijs erin zet, laat het me ook nog eens zien hoeveel geld het me bespaart/oplevert.


Kortom, ik ben in mijn nopjes! En elke keer wanneer ik het huis uit ga of juist weer thuis kom, dan kijk ik naar het dak, naar de panelen en geniet van de aanblik.

Heerlijk!

Ik ben een serie aan het voorbereiden waarin ik zoveel mogelijk informatie zal geven over het gelopen traject. Ik ben totaal geen expert en ik ga ook maar af op de informatie die ik weer via anderen heb gekregen. Het zal vast niet volledig zijn, maar ik merk gewoon dat er wel behoefte is aan informatie hierover, dus ik ga mijn best doen.

Binnenkort meer!

1 opmerking:

  1. Wat leuk om je enthousiasme te lezen. Heb je nu ook extra belangstelling voor de weersverwachtingen? Ik ben benieuwd,wat het je na een jaar heeft opgeleverd. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails