vrijdag 11 maart 2011

Mooie natuurbeelden

Ik heb ze wel eens gezien, een zwerm spreeuwen. Een heel mooi gezicht om ze zo door de lucht te zien vliegen. Alsof het niet de spreeuwen zijn die vliegen, maar net alsof alleen de zwerm zelf een levend organisme is. Dansend in de lucht.

Jammer genoeg woon ik niet in de buurt van Utrecht, dus moet ik het deze keer met een YouTube filmpje doen. Maar zelfs dan is het magisch om het te zien, de vloeiende bewegingen.

Mooi.

5 opmerkingen:

 1. Mijn zoon en ik zagen ook een iets kleiner zwermpje een show geven aan de rand van Alphen a/d Rijn waar we logeerden. Gelukkig wel met spreeuwengeluid ipv die zijige muziek in het Youtubefilmpje. Geluid uit en kijken maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik verbaas me over het feit,dat er geen botsingen zijn. Hadden wij mensen die vermogens maar in het verkeer.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Zoiets kan mijn dag goed maken. Vroeger nam ik de trein naar het werk, en als ik dan 's avonds moest wachten aan het station, kwamen de zwermen spreeuwen ook steeds hun ballet-kunsten tonen. Het heeft zo iets mysterieus... Ja, echt magnifiek!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh, mooi is dat. Als we uit werk komen zien we vaak ook een enorme zwerm kauwtjes. Heel mooi!

  Ik vraag me af hoe veel andere mensen nog oog hiervoor hebben. Maar gelukkig zijn er nog veel meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig mooi om te zien en idd bijzonder dat ze niet tegen elkaar opbotsen.
  Heb ooit eens gedoken in de zee en toen zaten we ineens tussen een school vissen. Dat is ongeveer net zo'n effect. Die zwemmen ook in een groep en draaien en keren plotseling. Fantastisch om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails