zaterdag 22 mei 2010

Plastic, overal plastic, plastic en nog eens plastic.

Na het lezen van het boek No Impact Man, het zien van de documentaire Recipes for Disaster, de film Home en het volgen van de weblog Fake Plastic Fish zie ik het steeds meer.

Plastic.
Overal.

In de supermarkt, in huis, in de natuur, op straat, in het water, winkels, overal waar je maar kijkt, plastic, plastic en nog eens plastic.

Telkens wanneer we een mooie wandeling maken in de natuur, komen we de onvermijdelijke vuilniszakken in het bos tegen. Of de talloze plastic flesjes, plastic zakjes of noem maar op.

Hoe voelt dat nou om zoiets steeds vaker te zien?
Nou, dat voelt zo:Ondanks dat dit niet om een fijn gevoel gaat, toch maar gepost.
Met dank aan de site Fake Plastic Fish.

5 opmerkingen:

 1. Ah, je bent me net een slag voor, ik had de link naar het filmpje ook willen posten. :)

  Erg he, al dat plastic. Ik word me ook steeds meer van bewust. Nu de rest van de mens.en nog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel confronterend! Eigenlijk zou dit filmpje iedere dag 1x op televisie moeten worden uitgezonden! De maaginhoud van die vogels, verschrikkelijk gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, confronterend filmpje.
  Dat zet iedereen vast aan het denken.
  Sterk artikel!

  Groetjes,

  Vincent van B-basic.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je vorige week zondag de aflevering van 'de Beagle' gezien op Ned 2? Die ging o.a over het plastic eiland. De zee zit vol plastic, dus de zeedieren ook. Vond de aflevering weer zeer confronterend en verhelderend. Ook ik erger me steeds meer aan plastic, fijn om te horen dat ik niet de enige ben, en schokkende filmpjes moeten ze misschien maar verplicht laten zien in iedere winkel die plastic verkoopt....al zal dat natuurlijk nooit gaan gebeuren....
  Groetjes, Dagmar. http://bewustconsumeren.web-log.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer genoeg heb ik de aflevering van de Beagle niet gezien, misschien dat ik hem op uitzending gemist ga kijken, want ik ben wel benieuwd.

  Het is niet leuk om te zien, maar ik hoop gewoon dat het veel mensen aan het denken zet, en het stimuleert ook onszelf om er bewust mee om te gaan.

  Fijn om te weten dat er nog meer mensen zich hiermee bezig houden.

  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails