maandag 24 mei 2010

Magische ochtend

Verschillende keren ben ik er op uit gegaan om heel vroeg in de ochtend door de natuur te struinen. Op zoek naar vogels, herten, frisse lucht, zonsopgang of wat je ook maar tegenkomt.

Zo vroeg op de ochtend geeft een speciaal gevoel. Moeilijk te omschrijven. Nog moe door het vroege tijdstip, maar al snel vol energie door de speciale omstandigheden. De geluiden, de lage zon, de frisheid, het groen. En het is al helemaal speciaal als je dan oog in oog staat met een hert, zoals we al ooit hebben meegemaakt. Je moet het meemaken om het te begrijpen, om de magie van de vroege ochtend te kunnen voelen.

Gelukkig heeft iemand anders het ontzettend goed in beeld gebracht, een Amerikaanse artieste Raina Telgemeier heeft een mooie strip gemaakt, waarin precies die sfeer en dat gevoel wordt weergegeven.

Ik kwam toevallig op haar website GoRaina.com en las daar, naast andere leuke strips, ook de strip met de titel 'Deer'.

Met haar toestemming plaats ik de strip op onze weblog om jullie ook een klein beetje dat magische ochtend gevoel te geven. En het mooie ervan is, dat je er niet vroeg voor hoeft op te staan!

Klik op de plaatjes voor een grotere en meer leesbare versie.

2 opmerkingen:

 1. Ik vind vroege ochtenden ook heerlijk. Een beetje magisch, omdat veel mensen nog slapen. Je hoort de vogels, je ziet de zon opkomen. Het is alsof het een andere wereld is dan de normale wereld. Een soort schemergebied, een geheime plaats.

  PS Vandaag hebben we een Canon Eos 450 D gekocht...kan ik voortaan ook net zulke mooie foto´s maken als jij/jullie. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja precies! Mooi beschreven.

  En binnenkort kunnen we dus mooie ochtendfoto's van jullie verwachten? :-)

  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails