zaterdag 1 mei 2010

Genieten van de tuin

Af en toe besef ik weer waarom ik deze weblog in het leven heb geroepen. Hij heet niet voor niets 'De Kleine Dingen'. De naam herinnert mij eraan dat ik niet continue met milieu, de planeet redden of andere grootse idealen bezig moet zijn. Kleine dingen zijn goed genoeg.

Daarom stond ik vandaag in de tuin en keek rustig rond.

Terwijl boven me, hoog in de lucht, de gierzwaluwen al druk rondvliegen, herrie makend met hun schril geluid, kijk ik hoe de dingen ontluiken in de tuin.

De Blauwe Regen laat al goed haar prachtige kleuren en bloemen zien. De hele pergola is begroeid met de mooie bloemen en er komt een duidelijke zoete geur vanaf. Ik ruik het al van flinke afstand.


En ook de manden met viooltjes zijn in korte tijd ontploft tot een bonte kleurenpracht.


En natuurlijk kijk ik hoe de SFG bakken erbij staan. Het lijkt erop dat de tomaat het gaat overleven, na de vrieskou. En ook de broccoli maakt nog kans.

En zo te zien gaan we ook een mooie aardbeienoogst tegemoet.


Ja, de tuin staat er mooi bij. En ik vind het leuk om er af en toe een mooie foto van te maken.

Mijn oog valt op een beestje op het raam. Ieks! Wat een grote mug is dat! Wat is dat voor beest? Zoiets heb ik nog niet gezien. Althans, niet zo bewust. Maar nu, met het oog gericht op de kleine dingen, bekijk ik het beestje met bewondering.


Toch nog even opgezocht wat voor beestje het is, daar is een mooie site voor, waar je redelijk makkelijk kan determineren. De soortenbank.

Het gaat om een Maartse Vlieg, een aparte benaming want oorspronkelijk is het een mug.

Moet je nu eens zien hoe leerzaam het kan zijn, gewoon in mijn eigen tuin!

Misschien dat ik de volgende keer een tuinsafari ga houden. Op zoek naar allerlei beestjes in de tuin en dan kijken wat het allemaal voorstelt. En er natuurlijk mooie foto's van maken.

Ik kan bijna niet wachten!

5 opmerkingen:

 1. Hey! Eigenlijk nog niet eens zo'n gek idee!

  Ik heb het maar bij een welbekend beestje gehouden. Maar mooi is het zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog een vraag...jij maakt van die prachtige foto´s. Wat voor toestel heb je? Mijn man is aan het sparen voor een digitale spiegelrefelex, en we zijn nog aan het uitzoeken welke het beste is (nou ja, binnen het budget dan)

  groetjes,
  Meibloempje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb al een tijd een Canon EOS 400D, die bevalt me prima.

  De lens is vaak nog belangrijker. Ik heb een Tamron 28-200 zoomlens. Plus een Sigma macrolens 105 mm. Die heb ik gebruikt voor de foto's in dit berichtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aha, mijn man wilde ook al een Canon Eos, :) we zaten te dubben over de 450D of de 1000D (of hoe je dat ook noemt.)

  Ik zal dat van die lenzen in de gaten houden.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails