vrijdag 5 februari 2010

Chocoladebakjes met mousse

Dit berichtje had ik al een tijdje klaar staan, voor tijdens de kerstdagen. Maar ja, we hadden even wat anders aan ons hoofd.

Ondertussen is Kerst alweer ver achter ons, maar dat wil niet zeggen dat dit berichtje niet meer actueel is, je kan het toepassen wanneer je maar wilt! Dus bij deze, een lekker receptje om mee aan de slag te gaan in de keuken' niet al te ingewikkeld, maar toch net apart genoeg om het speciaal te maken.

Zo had ik een toetje gemaakt met drie onderdelen:

- een borrelglas met hangop en een bodempje honing / likeur / walnoot
- een plakje chocolademousse
- chocoladebakjes gevuld met mousse

Vooral dat laatste gerechtje vond ik leuk om te maken, lekker kliederen met chocolade. En aangezien ik daar foto's van had gemaakt, zet ik het recept ook op de weblog. Een niet-alledaags leuk toetje, wat er leuk uitziet en vooral lekker is!

Chocoladebakjes gevuld met mousse.

Wat heb je nodig?

1 pure chocoladeletter (nog over van Sinterklaas)
een bakje om de chocolade in te smelten
papieren muffin bakjes
een theelepel


Het is de bedoeling dat we de binnenkant van de papieren bakjes gaan bekleden met chocolade. Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Tot het lekker smeuïg is.


Daarna besmeer je de binnenkant van de bakjes met chocolade. Dit kan je doen door een paar theelepels gesmolten chocolade erin te scheppen en uit te smeren. Of je gooit er chocolade in en houdt het bakje daarna op de kop, maar wel zo draaien dat de chocolade overal komt.


Zet daarna de bakjes in de koelkast, zodat de chocolade hard wordt.


Daarna smeer ik nog een tweede keer chocolade in het bakje en concentreer ik me op de opstaande randen. De chocolade zal nu wel sneller stollen omdat de bakjes nog koud zijn van de koelkast.

Daarna zet ik ze op de kop in de koelkast, zodat de chocolade niet naar de bodem zakt, maar op de randen blijft, zodat je een bakje krijgt met dikke wanden. Dan breekt het niet zo snel.


Terwijl de bakjes hard staan te worden in de koelkast, heb ik een lekker mango-mousse gemaakt. Je kan de bakjes natuurlijk ook met andere dingen vullen, de grens ligt bij je eigen creativiteit!

Daarna de mousse in de bakjes gegoten en een dag laten opstijven in de koelkast.

En voila! Klaar!

Nu moet je alleen nog de papiertjes er voorzichtig afpeuteren, zodat je gasten dat straks niet hoeven te doen. Dan kunnen zij zich concentreren op het leeglepelen en opeten van de chocolade.

Ik heb helaas geen foto's van het eindresultaat, maar al zeg ik het zelf, het zag er mooi uit.

O ja, mocht je nog gesmolten chocolade over hebben. Niet weggooien, maar snel wat fruit erin dopen en laten drogen in de koelkast. Heerlijk!!


Deze kok heeft nog lekker zitten smullen.
(kijkt voor de zoveelste keer bedenkelijk naar zijn figuur)

Smakelijk!

3 opmerkingen:

 1. Mmmmm, lekker!
  Heel knap dat je trouwens nog een letter had liggen...hier zijn ze dezelfde nog opgegaan.

  Groetjes,
  Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoe maak je die mango-mousse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet niet meer welk recept ik heb gebruikt, maar dit recept lijkt er veel op:
  http://www.smulweb.nl/recepten/1412608/Mango-mousse

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails