zondag 14 februari 2010

Brood, vogels en de tuin

Zo, dat was een lekker weekend, al zeg ik het zelf.

Het hoeft absoluut niet ingewikkeld te zijn, om een fijn weekend te hebben. Kleine dingetjes zijn meer dan genoeg om een fijn gevoel te krijgen.

Zoals een prachtig, heerlijk geurend zuurdesembrood!


En tijdens het ontbijt kijk ik naar buiten en zie daar allerlei vogels achter in de tuin, eten van de vetbollen en broodkruimels. Er zijn nooit veel verschillende soorten te zien, een pimpelmeesje, koolmeesjes, een roodborstje, wat merels en duiven.

Maar deze keer zat er een aparte snuiter tussen. Dus verrekijker erbij en het vogelboekje. Bleek het een kramsvogel te zijn! Woehoe! Een nieuwe gast in de tuin dus.

(foto is van Wikipedia, niet van mij)

En verder hebben we een bezoek aan de Boerenbond gebracht, op zoek naar een leuke aanbieding in verband met onze moestuin.

Ik heb vorig jaar al flink geproefd aan Square Foot Gardening en dat beviel me prima. Alleen schipperde ik nog met vakjes in de tuin, ik kon niet overal goed bij, dan is het wat handiger is om de vierkante bakken te gebruiken.

Laat de Boerenbond die nou net kant en klaar in de aanbieding hebben!


Ja, ik weet het. Het kan allemaal veel goedkoper, gewoon hout bij de Praxis halen, of gratis bij de stort. Dan scheelt het vast wat euro's. Maar toch, dan maar iets meer betalen voor het gemak en meteen aan de slag met tuinieren. Ik ben niet zo heel erg van de knutsel.

Dus hebben we lekker zitten nadenken over de inrichting van onze tuin en uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat we al een prima tuin hebben, daar hoeft niets aan veranderd te worden. Ideaal!

De rest van de tijd lekker aangerommeld in huis. De boekenkast doorgespit, 38 boeken opzij gezet voor op marktplaats, en dat is pas de eerste schifting, er komen er vast nog meer.

Zitten spelen met de zelf geimproviseerde lightbox voor foto's en dat werkte prima.


Nu dus even wat foto's van boeken gemaakt, maar later probeer ik er iets anders mee, andere onderwerpen. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken.

Nou ja, verder gewoon aangename dingen gedaan. Gezellig gegeten bij de schoonouders, nog een mooie film op tv gekeken, gewerkt aan een mooi verhaal voor op de adoptielog en nu, tijdens dit schrijven staan er weer 2 broden te bakken in de oven. Een knus thuisweekend.

En dadelijk met nog natte haartjes van de douche gezellig Carcassonnen met mijn geliefde!

Ik zeg:
Dit weekend is geslaagd.

4 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk hé. Zo'n geslaagd weekend: gewoon thuis. Zo gezellig.
  Kan ik ook heel erg van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, ik heb vorig jaar zelf getimmerd. Tijdstechnisch had ik beter kunnen werken die uren haha. Dus ik vind 20 euro niet veel.
  Kant en klaar, ik ga kopen of ze bij ons bij de Welkoop ook zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, die kramsvogel!

  Je ziet ze nu op veel blogs opduiken!

  Ik zorg al steeds dat er appels in de tuin liggen/hangen, maar heb er hier jammer genoeg nog geen gezien!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Plukdedagsandra:
  Ik ben het helemaal met je eens. Lekker huismussen, daar is niks mis mee.

  @Christel:
  Ja, de Welkoop zal ze vast ook wel hebben, het scheelt je inderdaad veel tijd. Alleen is het kwalitatief niet zulk goed hout, maar anders kan je de volgende keer gewoon het ijzerbeslag hergebruiken. Moet lukken toch?

  @Thea:
  Er is een invasie van kramsvogels las ik:
  http://www.trouw.nl/groen/opinie/natuurdagboek/article2989242.ece/Invasie_van_tjakkers_.html
  Dus er is nog een kans!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails