maandag 7 mei 2012

DKFD #39: De maan

Toegegeven, het is heerlijk om lekker in het zonnetje te zitten.

Te genieten van de warmte, een kleurtje te krijgen en de wereld overdag tot bloei te zien komen. De zon is de basis van het leven op onze planeet, zonder licht en warmte overleven we het niet.

Maar, de nacht kan ook prachtig zijn.

Vooral met die andere lichtende bol, daar zo hoog aan de hemel.

De Maan!

De maan is magisch. Mysterieus. Het geeft letterlijk licht in de duisternis.

Het geeft een speciaal gevoel om naar de maan te staren, het liefst omringd met wolken, alsof het een gigantisch oog is dat naar beneden kijkt. En er zo voor zorgt dat je in ontzag terug staart, nietig.

De maan is in staat om het water op onze planeet aan te trekken, zodat er eb en vloed ontstaat. Misschien trekt het ook aan het water in ons lichaam, misschien dat het daarom een soort 'oergevoel'  los maakt van binnen.

Dat gevoel zorgt er voor dat je alleen maar wilt staren, gehypnotiseerd door het licht, de wolken die voorbij glijden. Bijna klaar om in gehuil uit te barsten, als een wolf die roept naar de maan.

Misschien kijk ik teveel horrorfilms, maar de weerwolf bestaat. Echt! We zijn het allemaal, het zit in ons. Op een bepaalde manier zijn we verbonden met de maan. En misschien vinden we het daarom romantisch om in het maanlicht te lopen. Of lijken stemmingswisselingen vaker voor te komen tijdens volle maan. En het is niet voor niets dat er veel rituelen worden uitgevoerd bij volle maan.

Gisteren was het extra genieten, een supermaan! Waarbij de maan veel dichter bij de aarde staat dan anders, dus extra groot!

Vlak voor het naar bed gaan, heb ik nog even staan staren naar de maan.
Zo mooi, zo helder, wauw!

Awoeooeoeoeooeoeooeoeooeoeooeoeoeooeo!

7 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ik had echt geluk, het was ook bewolkt, maar precies waar de maan stond, was er een gat in de bewolking. Als ik mijn camera bij de hand had, dan had ik een prachtige foto gemaakt.

   Verwijderen
 2. Niets is zo lekker om met volle maan in een meer te zwemmen en dan op je rug te gaan liggen en naar de maan te staren (liefst naakt natuurlijk).

  Een paar weken geleden kon je 2 planeten en de maan vlak bij elkaar zien dat was ook erg mooi. Het waren de planeten Jupiter en Venus. Venus zie je ieder voor en najaar erg goed maar dat je Jupiter daar vlak bij zag was erg bijzonder
  Groetjes Dreadlocks

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zwemmen in een meer bewaar ik nog even voor later, wanneer het wat warmer is. Nu nog niet! :-)
   Ja, ik heb de planeten ook gezien, ik kan ze nog steeds aanwijzen.

   Verwijderen
 3. het was mooi om te zien he, hier was het ook goed zichtbaar vond het echt wel mooi! Adch het zijn de kleine dingen die het leven leuk maken :-p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik word me ook altijd bewust van mijn nietigheid als ik naar de maan kijk. Ik wist niet dat hij gisteravond zo dichtbij stond, en heb dat dus gemist. Balen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails