maandag 11 juli 2011

DFKD #3: Frisse lakens

Zweet
Huidschilfers
Kwijl
Haren
Scheten
en nog vele andere vormen van lichaamsvocht
en ongedierte als de huismijt.

Wanneer je een periode je bed hebt gebruikt, zit er na een tijd echt zo'n slaapgeur in. Op zich ook wel lekker, zo'n bekende geur, waar je je vertrouwd bij voelt. Een eigen nestgeur.

Maar er komt een moment, dat het bed verschoond gaat worden.

En dan is er weer zo'n klein moment van geluk.

Het bed is opgemaakt, alles ligt strak en netjes. De molton en matrashoes keurig om de matras gevouwen. Het dekbed rechtgetrokken over het bed, met de kussend die er nog net onderuit steken.

En na een lange zomerdag is het tijd om te gaan slapen. En dan schuif je tussen de dekens en het bed is nog helemaal fris en koel. De geur van pas gewassen bedlinnen dringt je neus binnen. Je legt je hoofd op het kussen, net opgeklopt en helemaal zacht en fris.

Hmmmm.

Welterusten!

Klik hier voor meer kleine fijne dingen.

4 opmerkingen:

 1. Extra tip; bestrooi matras en kussen met flinke handen soda, laat dit een halfuurtje inwerken en zuig het dan op met de stofzuiger. Heerlijk fris, alle vocht en geurtjes zijn verdwenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Das echt lekker ja. Hang het nest wel vaak buiten, dat scheelt ook al veel. De huizen hier hebben allemaal mechanische ventilatie en bij veel huizen zie ik nooit een raam open, zelfs niet op de slaapkamer. Das toch niet fris lijkt mij...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een log naar mijn hart: ik ben ook dol op dat gevoel van een fris opgemaakt bed. Daarom hang ik elke dag mijn kussen buiten het raam, zodat ik elke avond dat frisse gevoel een beetje heb.

  En elke woensdag verschoon ik het hele bed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Extra genieten is het,als de lakens buiten zijn gedroogd. Dan is die geur helemaal fris.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails