dinsdag 9 november 2010

Glow

Een uitgaanstip!

Vorig jaar was het niet zo heel erg interessant, maar deze keer wordt het weer dubbel en dwars goedgemaakt met mooie en ook weer spectaculaire kunstwerken.

Ik heb het over Glow in Eindhoven.

Een unieke combinatie van architectuur en kunst met licht en ook geluid. Echt de moeite waard om te gaan bekijken. En het mooie is, het kost alleen maar de rit naar Eindhoven en ook parkeergeld. (Of je moet een mooi gratis plekje kunnen vinden, en die zijn er! :-)

Morgenavond trek ik er op uit, met de camera op pad.

In de tussentijd een filmpje van YouTube om in de sfeer te komen.

En mocht je denken: "Wat kost dat dan allemaal niet aan energie? Al die lichten en toestanden, daar is zeker een extra energiecentrale voor nodig!"

Dat valt reuze mee, lees maar in het EIndhovens Dagblad: Glow is bijna energie-neutraal.

Binnenkort meer, duimen jullie mee voor mooi en vooral droog weer?

4 opmerkingen:

 1. De juf van mijn zoon was er afgelopen weekend geweest en het was prachtig, vertelde ze. Dus ik duim voor jullie dat het droog blijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond het juist erg tegenvallen dit jaar. Ja, de galerij op de Demer is erg mooi en de Catharinakerk ook zoals vanouds. Maar vorig jaar waren er 2 ontzettende gave optredens http://www.gloweindhoven.nl/glow2009/afbeeldingen/2.jpg en http://www.gloweindhoven.nl/glow2009/afbeeldingen/4.jpg die voor mij het hoogtepunt van Glow 2009 waren.

  Dit jaar zijn er helemaal geen optredens (afgezien van een concert op de 1e dag in de Catharinakerk)! Echt doodzonde! Een voorproefje van de bezuinigingen op cultuur????

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben benieuwd. Grappig om te zien wat iedereen mooi vindt. De optredens vorig jaar waren inderdaad ook mooi, alhoewel ik alleen het 'glij-orkestje' had gezien.

  Klik hier voor eerder berichtje met filmpje

  Geen optredesn dit jaar, je hebt gelijk, dat had ik niet eens gezien. Maar ik vind de installaties ook erg mooi om te kijken. Morgen zal ik er over schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vond de binneninstallaties een beetje tegenvallen (luciferfabriek,..) buiten vond ik het voor een eerste keer wel meevallen eigenlijk

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails