zondag 14 november 2010

Gehoord, gezien, gelezen: 100% Natuurlijk

Tijdens het boodschappen doen, misten we onze favoriete biologische vanille vla. Het vak was leeg! Nee! Ramp! Gelukkig stond er een meneer, die bezig was met het vullen van de vakken.

'Hallo meneer. Is er nog die biologische vanille vla, die jullie altijd hebben?'

Meneer bleek de supermarkteigenaar te zijn.

"Nee, sorry. Die heb ik uit het assortiment laten halen, die liep niet zo goed."

'Hm, jammer, want dat was de enige die we echt lekker vonden, de rest heeft altijd zo'n sterke overdreven smaak.'

"Maar u kunt deze andere vanillevla proberen, die is ook biologisch!"

'Die? Maar er staat geen Eko merk op of een ander logo, is die biologisch?'

"Ja, kijk maar. Hier staat het: 100% natuurlijk!"

'Eh, tja, eh. Dat is niet echt een duidelijke claim en niet echt biologisch toch?'

"Oh, ehm. Nu je het zegt. Nou, weet je wat? Ik bestel weer de bio vanille vla! Binnenkort is hij weer in het assortiment!"

In koor: 'Dank u wel, meneer de supermarktfiliaaleigenaar!'

Tja, '100% natuurlijk' is zo'n loze claim, dat hoeft helemaal niet biologisch te zijn. Zo'n filiaalhouder zou toch beter moeten weten, hij koopt dagelijks voedsel in! Gelukkig maakte hij het weer helemaal goed door onze favoriete biovla weer in te kopen. Top!

7 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd wanneer de vla weer binnen is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klagen en vragen helpt. Ik merk dat ze er hier in onze supermarkt ook gevoelig voor zijn.
  En nee, ik denk toch dat zo'n supermarktmanager niet beter weet. Omzet is de norm, niet wat ie nou precies verkoopt. Maar toch hulde voor deze manager, dat ie toch weer de bio-vla gaat inkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. waarom maak je 'm zelf niet?
  Groet,
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een aardige man! Hij klinkt alleen niet zo heel slim vind ik. Dat hij 'natuurlijk' aanziet voor 'biologisch' vind ik niet echt de schoonheidsprijs verdienen. En iets uit het assortiment halen omdat het niet goed loopt, en op basis van 1 klant er weer in doen, klinkt ook niet echt zakelijk en weloverwogen.

  Maar wel erg aardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook AH maakt met zijn "puur en eerlijk"het de klanten moeilijker om te zien of iets biologisch is. Dan moet je echt die aanduiding op de verpakking zien staan.Verwarrend voor mensen,die niet veel van die materie weten. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. AH was ook genomineerd voor de Groene Zeepbel voor hun label 'Puur & Eerlijk', een award die bedrijven krijgen voor greenwashing (onterecht de schijn wekken dat ze duurzaam zijn), zie voor het oordeel: http://www.studentenvoormorgen.nl/groenezeepbel/?actie=genomineerden

  Gebleken is dat in veel gevallen slechts enkele bestanddelen van de Puur & Eerlijk-producten voldeden aan de duurzaamheidscriteria.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook benieuwd of die vla nog terugkomt in het assortiment. De supermarkt staat daarbij ook nog eens in een buurt, waar mensen niet zo snel biologisch zullen kopen. Daarom loopt het product ook niet zo goed.

  @Vlijtig Liesje: Dat was precies de reden waarom het op deze weblog staat. Ik stond er van te kijken dat een supermarktmanager zich zo liet leiden door een reclamekreet op de verpakking.

  @Joke:
  Ik ga dat nog wel proberen, dat staat al lang op mijn verlanglijstje om zelf vanillevla te maken. Alleen moet ik er ff de tijd voor vinden....

  Patrick

  @Izerina/Marjan: Ja klopt, erg verwarrend allemaal. Het is zowiezo aan te raden om de verpakkingen te lezen, met een kritische blik. Maar er zijn inderdaad weinig mensen die dat doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails