zaterdag 28 augustus 2010

Oogst

Ja, het is best wel rotweer. De regen valt met bakken uit de lucht, de temperatuur is ook niet echt geweldig. Eerlijk gezegd, vind ik het alweer bijna herfstachtig!

Maar al die regen is aan de andere kant wel weer gunstig, want onze mini moestuin doet het prima! Pas weer even over onze eh... landerijen gestruind en weer lekkere dingen gescoord.

Je kan ze ook zien in de lange lijst aan de rechterkant, waar we onze opbrengsten uit de moestuin bijhouden. Al bijna 12 kilo in totaal, dat vind ik toch netjes voor die paar vierkante meter.

De laatste score:

De knoflook uit de schuur gehaald, deze was nu echt wel genoeg gedroogd. Het ziet er goed uit. Gewoon als experiment in oktober een paar teentjes in de grond gedrukt, en in het late voorjaar geoogst. Nu nog kijken of ze ook smaken!


Het is toptijd voor de vijgenboom in onze tuin. Vorig jaar was de schamele opbrengst maar een paar stuks. Maar nu plukken we bijna dagelijks wel een paar rijpe vijgen. We zitten al op een kilo ongeveer en dat gaat nog meer worden!

Nog even en we kunnen weer een flinke voorrad vijgenjam maken.


Op dit moment hebben we nog het meest plezier van de sperzieboontjes. Wat een geweldige groente en wat ontzettend makkelijk om te oogsten!

Ik vind het bijna magisch, 24 boontjes geplant, verdeeld over twee potten. En tot nu toe 1,3 kilo aan sperzieboontjes geoogst! Uit die paar kleine boontjes! Mooi toch?


En het blijft nog doorgaan. Zo lang we op tijd blijven plukken, en er geen boontjes 'rijpen', blijft de plant bloemetjes aanmaken en blijven we plukken. Ik ben benieuwd hoe lang dat nog doorgaat.


Heb ik het al gezegd? Vast wel he, maar nog maar een keer (in koor), wij zijn heel blij met onze mini moestuin!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts with Thumbnails