donderdag 5 augustus 2010

Een verwaarloosde moestuin

Het is een hectische tijd, daarom is de moestuin de laatste tijd wat tekort gekomen. Dus was het de hoogste tijd om die weer eens onderhanden te nemen.

Ik had paksoi gezaaid, aangezien dat onze lievelingsgroente is. Maar blijkbaar was het toch veel te warm geweest, want het zaadje is rechtstreeks uitgeschoten naar een mooi geel bloemetje. Ook leuk om te zien, maar ja, liever hebben we zo'n mooie plant op ons bord!

Dus de paksoi geruimd.

Verder groeiden de bietjes erg weelderig en ook de rammenas was flink ontploft! Wat een mooie oogst in 1 klein vakje van 30 bij 30 centimeter! Acht grote bieten in 1 vakje gepropt. En 7 grote rammenas wortels, ook in 1 vakje. Dat is lekker oogsten.

Verder een hoop aangevreten wortels door luizen verwijderd, een verdwaalde koolrabi en 1 radijs geoogst en een paar rupsen en slakken de bakken uitgegooid.

En zie hier het resultaat!

De stengels en bladeren van de bietjes tellen we ook mee, want daar kan je ook lekkere gerechten van maken. De rammenas is groot en lekker fris, hetzelfde met de koolrabi. En die verdwaalde radijs, die was na de foto al opgegeten!


Nu zie je trouwens ook meteen de eerste toepassing van het handige voorwerp in het vorige bericht. Een fruit/groente mandje, dat je overal kan neerzetten.

Oorspronkelijk is het dus een sla- of eiermandje.

Je kan het ingeklapt gebruiken als onderzetter voor hete pannen. Plus het neemt op die manier erg weinig plaats in, in tegenstelling tot de plastic variant.

Daarnaast kan je het dus als fruitmandje gebruiken, of eieren of noem maar op, je kan er vanalles indoen.

En tenslotte kan je hem dus gebruiken om de sla droog te zwieren. Daar ging het mij om. Natte sla erin. Naar buiten, en zwieren met die hap! Het werkt prima, de sla blijft mooi zitten en wordt goed droog.

Het enige nadeel is dus dat je buiten moet zijn. Binnen kan ook, maar dan wordt de keuken nogal nat! Maar aangezien de meeste sla toch in de lente/zomer groeit, is het geen straf om naar buiten te gaan.

Dus veel mensen hadden het goed geraden bij de reacties van het vorige bericht. Goed gedaan!

3 opmerkingen:

 1. Hihihihi....ik schoot meteen in de lach!!
  Zag je al zwieren door de keuken, kamer etc etc!!!
  Blij dat ik het niet hoef schoon te maken, alhoewel....het is toch schoon water?? Kan eigenlijk niet zoveel gebeuren, toch??

  Je oogst is ondanks alles toch helemaal zo slecht nog niet, vind ik!!

  Smakelijk voor straks!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n mandje wil ik ook, handig zeg!!
  Ik heb jullie een award gegeven! Komen jullie 'm ophalen op mijn blog?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie je oogst en krijg ook weer zin in tuinieren Dit jaar hebben we een pup en is de tuin voor haar op een paar potten na. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails