zaterdag 2 januari 2010

Ik ben geen ezel

Jullie kennen vast wel het spreekwoord:

'Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.'


Ik kan dus wel stellen, dat ik geen ezel ben, aangezien ik me wel twee keer aan dezelfde steen heb gestoten! Of maak ik nu een denkfout? ;-)

Vorig jaar schreef ik nog over 'het gevaar van aanbiedingen', waarin ik beschreef dat ik een lastig knopje in mijn hoofd heb, wat ingedrukt wordt bij het zien van een aanbieding. Op zo'n moment verdwijnt mijn logisch denkvermogen en koop ik uiteindelijk veel meer dan gezond is, waardoor het voordeel van de aanbieding helemaal teniet wordt gedaan.

Dat knopje, dat zit er nog steeds.

Hele mooie kersthuisjes had ik toen gekocht. En ik geef het toe, ik heb er elke dag van genoten, ik had geen spijt van de aanbieding. Misschien liet ik me wat meeslepen, maar ach, ik was er erg blij mee. Nog steeds!

En nu was er weer een aanbieding.

Want als je dan oog hebt voor aanbiedingen, en zeker in relatie met kerstspullen, dan kan je veel beter NA de Kerst gaan inkopen, want dan gaat alles tegen aantrekkelijke kortingen de deur uit. En zo stond er vlak na de Kerstdagen een paginagrote advertentie in het lokale krantje.

"Kerstopruiming: 40 tot 70 % korting. Op = Op!"


Klik!

Daar ging het knopje weer en daar stonden we weer, bij hetzelfde tuincentrum en dezelfde kersthuisjes. Met grote ogen, versnelde adem en koopbegeerte snelden we rond. Het woord 'consuminderen' was ergens naar een ver plekje in onze hersenen verbannen.

En zo is de verzameling weer wat uitgebreid met wat extra accessoires en nog een ander mooi huis. Zodat we volgende Kerst helemaal een mooi winterlandschapje hebben om van te genieten.

Kijken hoe vader en zoon van die sneeuwengeltjes maken.


Of hoe het hele gezin rond een gezellig vuurtje zit, appeltjes te roosteren. Op de achtergrond nog de lichten van de lokale brouwerij, waar druk vaten met bier worden gevuld.


En vergeet niet de ouderwetse sneeuwpret, een leuke sneeuwpop maken en er heel blij mee zijn.


En wat is Kerst zonder geroosterde kastanjes?


Nou, alles is intussen weer opgeruimd en op zolder achter de luiken, maar de komende Kerst is het dus weer genieten van het opzetten van de huisjes en van de lichtjes en de tafereeltjes. En dat elke Kerst weer! Jaar na jaar!

Dus eigenlijk kan je het wel als een diepteinvestering voor de langere termijn zien. Dan is het niet zo erg om eens helemaal los te gaan bij een aanbieding.

Dag huisjes, tot de volgende Kerst!

3 opmerkingen:

 1. Tsja.... Alle goede voornemens starten toch pas op maandag 4 januari? Wat voor camera hebben jullie? Met zulke mooie close up foto's kan ik het niet nalaten dat te vragen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. owwww watje!
  Ik wens je een heel goed 2010 en dat je voornemens (geen dvd's kopen) slagen.
  (maar wat ik me afvroeg, je kunt toch te kust en te keur films downloaden via internet? doe je niet?)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook een apart gezegde, op de één of andere manier komt het altijd pas in me op na de 2e keer stoten. Dan voel ik me juist een ezel, maar ach, wie weet hoe een ezel zich voelt.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails