dinsdag 19 januari 2010

Goedkoop, goedkoper,goedkoopst!

Ik fotografeer graag.

De laatste tijd is er wat de klad in gekomen, maar zoals het vaak is, zo aan het begin van het nieuwe jaar, dan zit ik vol goede voornemens en dus wil ik ook weer meer fotograferen.

Ik merk dat ik het leuk vind om kleine dingen te fotograferen. Dingen in scene zetten, te bewerken en lekker creatief ermee te prutsen. En uiteindelijk is het straks de bedoeling dat het ook wat gaat opleveren! Bijvoorbeeld in de vorm van (ansicht)kaarten. Die ik weer kan verkopen of wat dan ook. Dat idee moet nog wat groeien.

Een voorbeeldje:


Vaak gebruik ik een vel wit papier als achtergrond en maak ik gebruik van het daglicht. Maar aangezien het rond deze tijd al erg snel donker is, lukt het me niet echt om goede foto's te maken, dan zou een klein fotostudiootje ideaal zijn.

En laat ik nou net een mooi mini-studiootje zien bij de Xenos!


Ideaal! Opvouwbaar, draagbaar. Halogeenverlichting erbij. Niet al te veel ruimte, precies goed voor het doel waar ik het voor zou willen gebruiken.

Voor een kleine 39 euro in de winkel.

Niet veel toch? Maar...ik heb zo de laatste tijd een tactiek. (behalve bij kerstspullen :-) Met de volgende regel:

'Niet meteen kopen, eerst wachten, nadenken en eventueel verder kijken.'


Dus heb ik de fotostudio laten staan bij de Xenos en ben weer naar huis gegaan. Even verder op Google gekeken en waarachtig! Dezelfde fotostudio is ook nog op veel meer plaatsen te koop. Waaronder bij Leen Bakker.

Voor een kleine 25 euro!

Dat is nog goedkoper! Wachten en rondkijken loont, dat is wel duidelijk.

Toch maar eens verder gaan kijken op het web. Wat zijn de ervaringen? Al gauw kom ik op diverse fora waar veel mensen hun mening geven over dit studiootje. Sommige zijn positief, maar ook veel negatief. Slechte lampen, wankel, niet doen. Je kan beter een professionele set gebruiken, zoals de Fotocube.

Totdat ik op een link kwam met een prachtig alternatief!

Gewoon twee bouwlampen en een opbergbak van de Ikea!


Nou, die twee bouwlampen heb ik al op zolder liggen, dat betekent alleen nog een opbergbak bij de Ikea halen voor 4 euro en ik ben klaar!

Woehoe! Zomaar even 35 euro bespaard!

Ikea, here I come!

5 opmerkingen:

 1. Ik be zo benieuwd hoe het met zuurkool is gegaan. Is deze al klaar?
  Goed opgelost met de fotostudio! Petje af!
  Gr.Lege Zakken vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De zuurkool is op! Ik zal er binnenkort wel over schrijven. Omdat we een hele tijd niet thuis zijn geweest, heeft de zuurkool al die tijd in de koelkast gestaan, zonder controle. In totaal heeft het potje zo'n 3 weken gestaan en was de zuurkool heerlijk zacht-zuur. We hebben er lekker van gegeten. Maar voor mijn gevoel had hij nog wel langer kunnen blijven staan, om nog zuurder te worden.
  Zeker iets om nog eens te herhalen!
  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sorry, maar 2 bouwlampen vreten stroom.
  Ze worden loeiheet en staan dus te dicht bij de bak; kijk op het stickertje. En de lichtkleur is ook niet je van het.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is natuurlijk geen perfecte oplossing, maar het werkt op zich wel. Ik schiet de foto's altijd in RAW, en dan kan je de belichting prima aanpassen.
  De lampen worden wel warm, maar ik doe ze alleen aan wanneer ik de foto's maak, ze staan niet onnodig aan.

  Maar als ik het voor het zeggen heb, dan zou ik natuurlijk heel graag een professionele flitsset willen! Maar ja, das duur!

  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bouwlampen werken prima, ook voor portetfotografie met een paraplu ervoor. Ik gebruik al een jaar met vele fotoshoots bouwlampen (kwestie van witbalans eenmaal aanpassen met pre-set) in een 40m2 ruimte zie www.sannesmitsfotografie.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails