zondag 24 januari 2010

China Festival of Ligths

We waren al een tijdje van plan om naar het China Festival of Lights te gaan, maar door de ziekte en overlijden van mijn vader was dat er niet van gekomen.

Oorpsronkelijk zou het festival tot 10 januari duren, maar wie weet, misschien wel omdat ze wisten dat wij zo graag wilden gaan, hebben ze het verlengd tot 7 februari! Dus konden we alsnog naar het festival!

Spontaan hebben we op vrijdag een hotel in Emmen geboekt. En ook nog eens voordelig. Het hotel had een speciaal arrangement in verband met het festival, dus we dachten al een voordeeltje te hebben. Totdat we eens verder keken en bij hotels.nl precies hetzelfde konden boeken, maar dan 30 euro goedkoper!

Goeie deal! :-)

Die zaterdag, na twee en een half uur rijden, kwamen we aan in Emmen, en na een middagje shoppen en wat eten in het centrum van Emmen, was het 's avonds zo ver, de wondere wereld van lampionnen, lichtsculpturen, Chinese muziek en veel genieten.

We hadden even een 'Disneyland gevoel', zo noemen we dat. Dan kom je binnen in het park en je wordt overweldigd door wat er allemaal te zien is, begeleid met passende muziek. En zo was het ook in dit park.

We hebben genoten van de mooie beelden en muziek. En ook wat Chinese sfeer geproefd. En ook genoten van elkaar, lekker samen de tijd doorgebracht, in een ijskoud park. Het vroor er behoorlijk en we hebben heel wat thee en warme chocolademelk naar binnen gegoten om warm te blijven.

Vooral tijdens het foto's maken met het statief kreeg ik ijskoude vingers. En natuurlijk had ik niet gedacht aan warme handschoenen, komende uit het warme Zuiden. :-) Maar gelukkig genoeg plaatsen om even op te warmen, er was zelfs een 'Chinatown' waar we het toch niet konden laten om wat Chinese dingetjes te kopen. Tja, je hebt wat met China of niet he.

Voor de liefhebbers, hier zijn enkele foto's. Klik op de foto's voor een grotere versie.
Mocht je de sculpturen echt supermooi vinden, er is een kans dat je ze zelf in de tuin kan zetten, ze zijn gewoon te koop op Marktplaats! Echt! Zoiets kan wel stoer staan in de voortuin, misschien wel iets voor ons, als aankomstbord, wanneer we ons kindje uit China kunnen verwelkomen.

Wil je nog meer foto's zien, kijk dan ook even op onze andere weblog, daar heb ik er nog meer staan.

2 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's. Wij wonen redelijk in de buurt en zijn nog niet geweest....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kan nog gaan tot 7 februari. Het is echt mooi hoor, leuke sfeer, je bent zo'n twee uurtjes aan het wandelen. Stukken langer als je onderweg foto's maakt en nog wat eet/drinkt.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails