zaterdag 26 september 2009

Blauwe regen boon

Elke zomer staat de blauwe regen in de tuin mooi in bloei. Altijd mooi om die blauwe bloementrossen te zien en te ruiken ook!

Maar deze keer zag ik iets bijzonders in de plant, geen bloemen, maar een boon! Twee zelfs!Toch zeker een boon van een centimeter of 15 groot en een fluweelzacht huidje, de moeite waard om eens wat dichterbij te bekijken.


De boon is bedekt met piepkleine haartjes, het doet een beetje denken aan zo'n zacht perzikhuidje als je er met je vinger overheen gaat. Even nog dichter bekijken, met de neus erbovenop.


Ik kon het niet laten om ook de binnenkant te bekijken, toch benieuwd of het vergelijkbaar is met een gewone huis, tuin en keukenboon.


Nou ja, het ziet er bekend uit. Zou het eetbaar zijn? Ik heb geen zin om het te proberen, voor je het weet lig ik met buikpijn in bed.

Maar misschien kunnen we er wel een nieuw plantje uit kweken, wie weet. Eerst maar eens laten rijpen, er hangt nog een tweede ongeschonden exemplaar. Eens kijken hoe die zich gaat ontwikkelen.

5 opmerkingen:

 1. Ha, zo'n boon nam ik vorig jaar september mee uit Frankrijk. Laten rijpen, geopend de zaden eruit gefrummeld en dit voorjaar gepoot. Na twee weken prachtige ontkiemde plantjes van al 5cm hoog! Op naar de blauwe waterval! Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wanneer weet je of zo'n boon rijp is?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uhm, bij mijn weten zullen de plantjes geen bloemen dragen. Maar hoe is het gegaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De blauwe regen staat niet meer in onze tuin (11 jaar geleden :-), maar het is niet gelukt toen!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails