woensdag 18 januari 2012

Snelle groentip: Zeg de telefoongids op

Een groentip?

Soms is het een hele kleine moeite om iets te doen wat goed voor het milieu is. Het kost misschien hoogstens 5 minuten, nauwelijks wat moeite. Zo makkelijk kan een duurzame stap zijn! Een groentip helpt je om zo'n stapje te maken. Volg de instructies en hop! Weer een stukje groener.

Deze keer: Zeg de telefoongids op.

Het feit dat je deze weblog leest, bewijst dat je een computer of smartphone hebt. Dus heb je toegang tot de online variant van de telefoongids of kan je een gratis app installeren.
 
Die papieren versie van de telefoongids kan de deur uit. Minder papierverbruik, minder vervoerskosten. Het scheelt weer met oud papier buiten zetten. Je hoeft de deur niet open te doen, omdat hij meestal niet door de brievenbus past.
 
De telefoongids heeft wel een goed milieubeleid en er wordt bewust met de grondstoffen omgesprongen. Maar productie van papier blijft een intensief productieproces, ongeacht of het nu gerecycled is of niet.
 
Als de telefoongids een jaar lang ongebruikt in de kast ligt, dan is dit het moment!
 
 
 

6 opmerkingen:

 1. Ik probeer al 2 jaar die Telefoongids niet meer te krijgen. En wat valt er vandaag op de mat? Juist! Die Telefoongids! Denk niet dat opzeggen echt helpt, de gids is niet geadresseerd dus moet ik uitgaan van de postbode die misschien een lijstje heeft van waar niet bezorgen... Wel zou het kunnen dat er minder telefoonboeken gemaakt worden. Zou ook al schelen natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het ook gedaan maar bij ons mikken ze altijd een stapel in het portiek, ik vraag me af of ze er echt een lijst van opzeggingen bij houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de link. Heb hem gelijk ingevuld. Nu maar hopen dat het helpt.
  Fijne dag
  Jose

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, ik vraag het me ook ineens af. Er staat geen adres op en hij wordt in bulk verspreid. Maar ja, waarom zouden ze anders de mogelijkheid bieden om je uit te schrijven?
  Ik wacht het af, wanneer er toch een telefoonboek ineens binnenkomt, dan trek ik weer aan de bel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag vorige week de telefoongidsbezorger bij ons door de straat lopen met een dik pak telefoongidsen, maar bij ons is er geen bezorgd. Dus ze houden toch ergens een lijstje bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vroeg me al af hoe ik dat kan doen! bedankt voor de tip! ik heb ingevuld

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails