maandag 23 januari 2012

DKFD #28: Twee keer nieuwjaar vieren

Lekker oliebollen eten, vuurwerk kijken en/of afsteken, gezellig de jaarovergang doorbrengen met familie en vrienden, proosten op het nieuwe jaar.

Het nieuwe jaar vieren kan heel leuk zijn, jammer dat het maar 1 keer in het jaar kan.

Nou...goed nieuws, je kan dit jaar NOG een keer nieuwjaar vieren!

Chinees nieuwjaar! En wel het nieuwe jaar 4709! En wanneer is dat dan?

Vandaag!

Gelukkig nieuwjaar! 祝您新年快乐!

Gezellig de dag samen doorbrengen, lekker eten. Vuurwerk afsteken is misschien wat lastiger nu, maar sterretjes zijn altijd en overal beschikbaar.

Eerst een tijdje in de keuken staan, Jiaozi maken. Heerlijke hapjes, populair tijdens de Chinese jaarwisseling. Binnenkort zal ik het recept op de weblog zetten, met foto's en misschien ook een filmpje hoe je ze kan vouwen.

Het is een typische Noord-Chinese snack, terwijl we zelf zuidelijk georienteerd zijn. Maar dat geeft niks, het is lekker en dat is het belangrijkst!

Mocht je de sfeer willen proeven van Chinees nieuwjaar, dan kan je dat volgend weekend meemaken in de grotere steden van het land, met Den Haag als grootste viering.

Een fijne jaarwisseling toegewenst!

Klik hier voor meer kleine, fijne dingen.

1 opmerking:

  1. Haha, wij hebben helemaal geen Nieuwjaar gevierd. Tijdens 'ons' nieuwjaar, verbleven wij in Zuid- China en nu zijn wij thuis, dus lopen we het Chinees Nieuwejaar ook mis.
    Nu het jaar van de draak. Onze kleinzoon is in november vorig jaar geboren in Zuid-China, het jaar van het konijn. Vinden wij iets vriendelijker klinken dan die draak...

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails