maandag 22 augustus 2011

DKFD #9: Te vroeg wakker worden en dan weer lekker doorslapen.

Langzaam word ik wakker en open mijn ogen.

Het is nog donker, maar dat duurt niet zo lang meer. Naast me hoor ik de diepe ademhaling van mijn vrouw en ook uit de kinderkamer komt nog geen geluid. Even geniet ik van de rust, voordat het ochtendritueel weer losbarst.

Straks uit bed, wassen, aankleden, ontbijten en dan hup, naar het werk. MIjn gedachten gaan naar de dingen die ik moet doen, maar stiekem heb ik er niet zo veel zin in. Ik lig nog zo lekker in bed, moet ik er echt zo uit?

Hoe laat is het eigenlijk?

Ik draai me om en kijk op de wekkerradio. Zie ik het goed? Nog eens knipperen met de ogen, het zal vast door de slaap komen.

03:29

Wat? Het is nog midden in de nacht!

Ik hoef er nog niet uit! Ik heb nog uren de tijd om lekker door te slapen, niks geen verplichtingen, maar fijn weer terug naar dromenland. Heerlijk.

Ik draai me weer om, schud mijn kussen nog eens op en kruip diep onder de dekens. Luister nog even naar de stilte in huis en langzaam doezel ik weg in slaap.

Voorlopig hoef ik er nog niet uit.
Hmmmm!

Klik hier voor meer kleine fijne dingen.

PS. Dit is trouwens alleen fijn wanneer je dan ook echt weer in slaap valt, en niet dat je dan nog eens drie uur wakker blijft liggen, maar dat spreekt voor zich.

3 opmerkingen:

  1. Dat is zo'n heerlijk gevoel, als je nog gewoon lekker door kan slapen! Ik ken dit maar al te goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent wel een geluksvogel,dat je dan verder kunt slapen. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is één van de betere verrassingen 's nachts! Zien dat je nog uren mag slapen! Ik leef helemaal met je vreugde mee.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails