maandag 15 augustus 2011

DKFD #8: Regen op de tent

Terwijl de berichten gewoon doorgingen op de weblog, hebben we een weekje doorgebracht in een tent op een camping in Laren.

We hadden redelijk goed weer, op 1 dag na, toen het met bakken uit de hemel viel, van 's middags tot 's avonds laat.

Daar zaten we dan, wij zelf op onze stoel voor de tent, onder de luifel. En de kleine binnen, op de grond, lekker te kleuren en stickers te plakken. En ondertussen klettert de regen op het zeil van de tent.

Zo'n heerlijk geluid!

Maar het wordt nog beter, wanneer je diezelfde regen op de tent hebt, maar dan 's avonds. Diep weggekropen in de slaapzak, alles is donker en je hoort het getik op het doek van de tent. Dat hypnotiserende geluid, de zachte constante ruis van de regen.

Lekker een boek lezen bij het licht van de zaklamp, of ook heerlijk om je ogen dicht te doen en in slaap te vallen.

Dat, plus het besef dat je lekker droog en warm in de tent ligt, dat samen maakt zelfs een fikse regenbui tijdens de zomervakantie een aangenaam moment!

Klik hier voor meer kleine fijne dingen.

3 opmerkingen:

 1. Helaas,ik houd alleen van regen op mijn dak. Dan liggen we knus in bed. In een tent vind ik het niet prettig om dan met paraplui naar het toilet te moeten lopen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar hebben we zo'n speciaal emmertje voor. :-)

  Voorwaarde is wel, dat het overdag natuurlijk wel droog is, een vakantie die in het water valt, dat is dus niet zo fijn. Gelukkig was dat niet het geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kijk op kamperen in de regen. Het kan dus ook heel fijn zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails