vrijdag 18 februari 2011

De zonnepanelen worden geinstalleerd

Het is zover!

Terwijl ik dit aan het schrijven ben, zijn er twee mannen bezig op het dak van ons huis. Druk in de weer met metalen profielen, draden en zonnepanelen.

Er komen 10 panelen op het dak met een totaal vermogen van 2.350 Wp. Dat zijn cijfers die natuurlijk onder de ideale omstandigheden gelden. Ik denk dat de panelen in de praktijk jaarlijks zo'n 1.800 kWh gaan opbrengen.

Met een beetje geluk is dat ook ons energieverbruik per jaar, dus per saldo spelen we dan quitte. Dat zou erg mooi zijn.

Natuurlijk komt er nog een voor en een na foto en wie weet kan ik al snel een filmpje laten zien van een terugdraaiende electriciteitsmeter!

Dat wordt ook nog spannend trouwens. Onze meter staat nu op 99.962 en is dus bijna rond. Nog even en hij draait op 00.000 en begint van voren af aan.

Maar door de zonnepanelen zou het best wel eens kunnen dat de meter gemiddeld steeds een keer boven de 00.000 uitkomt en daarna weer eens onder de 00.000 (dus 99.930 of zo).

Hoe zou de netbeheerder daarmee omgaan?

Stel dat ik dit jaar een meterstand opgeef van 00.134 (ik zeg maar wat).
En volgend jaar is de meter achteruit gelopen naar 99.345 en geef ik dus die eindstand op.

Hopelijk krijg ik het dan duidelijk dat de meter achteruit is gelopen. Anders krijg ik straks een rekening voor 00.134 --> 99.345 = 99.211 kWh aan mijn broek.

Dat is een kleine 20.000 euro!!!

Zo stom zullen ze toch niet zijn he? Toch? TOCH!?!?

Wordt vervolgd....

7 opmerkingen:

 1. Oeps, je weet maar nooit.... Of misschien.....krijg je dat bedrag terug...... Oeps.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet niet hoor, ik zou er maar een telefoontje aan wagen naar het energiebedrijf, tegen die tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou zeker maar informatie vragen. Of ook iemand naar je meter laten kijken en dat vastleggen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb wel eens gehoord dat het iemand overkwam.... ze hebben dat geld ook echt moeten betalen uiteindelijk... zou er toch even actie op ondernemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo zou je ook kunnen vertellen wat je dit in aanschaf prijs kost en wat je per jaar verdient,dit zou dan toch iedereen moeten doen. vriendelijke groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @iedereen: Gelukkig ben ik gerustgesteld door Greenchoice, zij hebben hier ervaring mee en zorgen ervoor dat het allemaal prima loopt.

  @Anoniem:
  Ik ga er een korte serie over schrijven, met allerlei stappen die ik heb ondernomen en hopelijk met heel veel goede redenen om anderen ook zover te krijgen (binnen hun mogelijkheden, want het is wel duur...)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat geweldig, dat jullie zonnepanelen krijgen! Ik verlang daar ook nog steeds naar, en onderzocht de mogelijkheid dat via Sununited te doen. Zij vragen dan de subsidie voor je aan, en dragen de kosten.

  Maar omdat er dit jaar een potje voor is, kon je je niet meer aanmelden. Balen!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails