woensdag 1 september 2010

Opruimeritus of Nesteldrang?

Omdat er binnenkort een kleine meid in ons huis erbij komt, zijn we ondertussen het huis langzaam aan het inrichten. Wat kindvriendelijker maken en wat meer speelgoed in huis opslaan. Meer spulletjes dus!

Het plan was, om onze boekenkast wat op te schuiven, zodat er straks een klein tafeltje en stoeltje naast kan staan. En tegelijkertijd maken we dan wat ruimte vrij in de kast, zodat we daar het speelgoed voor onze kleine kunnen opslaan.


Maar ja.

Er deed zich ineens een heel eigenaardig domino effect voor. En op zo'n moment beseften we ons ineens dat we toch wel erg veel zooi en spullen in huis hebben. En wil je iets opruimen, of juist nieuwe spullen erbij doen, dan heeft dat meer gevolgen dan je denkt!

Lees maar mee:

Eerst alle boeken uit de kast gehaald, zodat we kast makkelijker kunnen verplaatsen. En dat zijn heel wat boeken!
Niet alleen boeken, ook andere troep uit de laden en de onderste kast moest eruit. Waaronder heel veel fotoboeken. Juist in dat gedeelte komt straks het speelgoed.


Wat kan er toch een hoop in die paar laatjes!

Goed, wat doen we met al die fotoboeken?
Die kunnen we naar boven doen, in de kast op de computerkamer.
Maar daar staan allemaal mappen met de administratie.
Die moeten we dan maar eerst uitdunnen en opruimen, zodat er plaats ontstaat voor de fotoboeken.
Maar er staan ook dozen met nog meer foto's in die kast!
Hm, dan moeten we die maar eerst opruimen.
Dus alle foto's uitgezocht en diegene die we nog willen inplakken, gaan in een aparte doos. Die zoeken we later nog wel eens uit.


En verder verstand op nul en een hele stapel foto's uitgezocht die linea recta de vuilnisbak in gaan. Dat heb je wanneer je fotografie als hobby hebt, dan zit je echt met honderden foto's waar je eigenlijk niks mee hebt. Dus....weg ermee!


Okee, foto's uitgezocht. Nu nog wat oude administratie wegwerken.
En hee, wat vind ik hier? Een hele hoop mappen met dia's erin. En ook nog eens oude spullen om dia's te snijden en in te ramen.
Die gaan op de stapel voor marktplaats.
Er komt al wat meer ruimte. Maar nu ontstaat er weer een probleem.
Om ruimte te maken voor de fotoboeken, moeten er dus mappen uit de kast op de computerkamer.
Maar waar laten we dien dan weer?
Gelukkig staat er nog een kast naast.
Maar die zit ook al vol, wat moeten we daar dan weer mee?
Dus die ook kritisch doorgekeken en een hoop oude rotzooi eruit gehaald. Stapels gemaakt voor marktplaats en voor de kringloop.

Kortom, om een lang verhaal kort te maken....

Omdat we onze boekenkast wilden verschuiven, hebben we als gevolg daarvan, DRIE kasten heringericht en opgeruimd. Stapels met spullen gemaakt voor marktplaats en de kringloopwinkel. Moeten we nog voor jaren aan foto's gaan inplakken en hebben we flink wat rotzooi weggegooid.

Dit bewijst maar weer, hoe meer spullen in huis, hoe meer tijd het kost om met die spullen om te gaan. Het wordt hoog nodig tijd om te gaan ont-spullen!! Dan kunnen we meteen kleiner gaan wonen.

Maar ja, voorlopig zijn we met onze aankomende dochter bezig. Sterker nog, er zullen alleen nog maar spullen gaan bijkomen.

Pfff.

Maar goed, het resultaat mag er zijn! Een opgeruimde kast, klaar voor meer speelgoed en nieuwe spullen!!

6 opmerkingen:

 1. Zo'n soort kast hadden we vroeger ook en dan haalden de kinderen al het speelgoed eruit en gingen ze er zelf inzitten en de deurtjes dicht doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WAt herkenbaar. Ga je nu je andere kasten ook napluizen op alles,wat weg kan? Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kostelijk, dat domino effect! Je ziet het ook altijd bij verbouwingen. Mensen willen een nieuwe keuken, en uiteindelijk wordt de hele woonkamer verbouwd.

  De kast ziet er zeer verwelkomend uit voor een kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal goed! En oohh... wat herkenbaar. Die bergen foto's!! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben er zelf ook ontzettend druk mee bezig. Hier omdat er uiteindelijk binnen een jaar of 1,5 wel een verhuizing inzit. En ik vind dat heel veel niet meer mee moet.
  Ik ben nu dus druk om 181(!) advertenties te maken voor marktplaats, om ze er vervolgens allemaal tegelijk op te mikken.
  Het begon met een rondje door de woonkamer en het is nu nog altijd niet klaar, want ik moet alles nog echt goed opruimen

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails