maandag 12 mei 2014

Vooruitblik: Aleppo zeep

Even vooruitlopend op toekomstige berichten, tijdens een zoektocht naar Aleppo zeep.

Een van de uitdagingen die ik wil proberen, is om op het gebied van persoonlijke verzorging duurzamer, gezonder en goedkoper mezelf lekker te laten ruiken.

En een van de producten die ik wilde proberen was Aleppo zeep.

Ik was me eigenlijk nergens bewust van tot ik het volgende filmpje in het nieuws zag:


En ook een opmerking van mijn vrouw ("Dat is in Syrie, dat je dat niet in de gaten hebt!") bracht me ineens tot het besef dat dit product voorlopig niet meer gemaakt gaat worden.

In het volgende artikel maak je kennis met het gezicht achter de Aleppo zeep en de gevolgen van de oorlog.

Aleppo soap: War threatens an ancient tradition

Weer een voorbeeld hoe ver ons koopgedrag eigenlijk reikt, wereldwijd. Van hoe producten gemaakt worden, de mensen die ze maken en vooral hoe invloeden in verre gebieden gevolgen hebben op de artikelen bij ons in de winkel.

Alleen maar gekeken naar het product, de prijs en de eigenschappen van de zeep, maar totaal niet gedacht over de herkomst.

Dat kan beter!

Volgend artikel gaat over de eyeopener die ervoor zorgde dat ik deze weblog weer ben begonnen en waarom door mijn huwelijk er mensen vroegtijdig zijn doodgegaan!

6 opmerkingen:

 1. Zou die zeep alleen maar daar gemaakt worden? Ik heb altijd aangenomen,dat het recept van Aleppo kwam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat het vergelijkbaar is met 'Parmaham.' Dat wordt ook overal gemaakt, maar het origineel is toch echt alleen in Parma - Italie.

  In dit artikel:
  http://www.reuters.com/article/2010/10/22/us-syria-soap-idUSTRE69L1ID20101022

  wordt gesproken over namaak Aleppo uit China, het echte werk komt toch uit Syrie, zo lijkt het. Ik kan er niet veel meer over vinden online....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je er weer bent Patrick,

  Van de zeep heb ik nog nooit gehoord, dus daar kan ik je niet mee helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die zeep gebruikte ik ook. Mijn haren was ik tegenwoordig met bicarbonaat(baking soda), werkt prima! Verder was ik me alleen met water. daar wordt je ook schoon van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee! Ik kan wellicht helpen.. Aleppo zeep komt inderdaad uit Syrië, afkomstig uit de stad Aleppo in Syrië. Het is ook de eerst ooit gemaakte vaste zeep en het word al duizenden jaren op dezelfde wijze gemaakt. Het klopt inderdaad doordat er oorlog in Syrië is de Aleppo zeep opraakt. Omdat ik aleppo zeep altijd gebruik voor het wassen van mijn gezicht (aanzienlijk minder acne hierdoor), ben ik flink gaan zoeken welke winkel de zeep nog wel op voorraad heeft. Zo kwam ik bij de webshop www.weallloveit.nl, zei hebben een flinke voorraad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip!
   Ik ben ook nog aan het uitzoeken of ik ergens een goed adresje kan vinden, misschien heb ik iets gevonden, maar dat komt binnenkort...

   Verwijderen

Related Posts with Thumbnails