zaterdag 5 november 2011

Postzegels met korting

'Daar moet een postzegel van 46 cent op.' zei de dame achter de kassa tegen de oude man. Die keek met een wanhopige blik naar het velletje postzegels in zijn hand.

'Maar ik heb alleen postzegels van 1 euro,' en hij wees naar de 1 op de zegel.

Geduldig legde de kassadame uit dat we nu met een systeem van 1 en 2 werken. De 1 staat voor 46 cent en de 2 voor 92 cent. Een stuk handiger, want zo kan je altijd dezelfde postzegel plakken, zonder elk jaar een paar centen bij te plakken, omdat ze weer duurder zijn geworden.

De blik in de ogen van de man bleef nog net zo wanhopig als voorheen.


Ook zelf heb ik er maar moeite mee. Die 1 en 2 kan nog wel, maar wanneer ik pakketjes moet verzenden voor Marktplaats, vind ik het al ingewikkelder worden. En daarnaast heb ik via dit systeem geen flauw idee meer hoe duur de postzegels nu eigenlijk zijn.

En volgend jaar gaat de prijs alweer omhoog van de zegels. Handig voor de PTT/TPG/TNT/PostNL, zo hoeven ze niet elk jaar zegels te drukken met weer nieuwe prijsjes erop.
Maar goed, in het kader van 'elke cent bespaard is weer meegenomen', heb ik laatst postzegels gekocht via postzegelsmetkorting.nl. En dat is me goed bevallen.

Je betaalt zo'n 20% minder aan kosten voor postzegels en je krijgt er mooie Gulden-postzegels voor terug. Weer terug naar het Guldentijdperk!

En je hoeft er niet al te veel over na te denken, want ze zitten in handige mapjes, gesorteerd per waarde in euro's. Met ook nog eens een extra omrekentabelletje.

Zo bespaar ik toch weer een klein beetje, terwijl ik alle bestellingen van Marktplaats de deur uitwerk. Altijd fijn.

Of zou er nog een betere manier zijn? Hoe lang zijn die 1 en 2 zegels geldig? Wat nu als ik voor de komende tien jaar aan postzegels koop. Zo bespaar ik mezelf 10 jaar aan prijsstijgingen voor de postzegels.

Dat zou wel betekenen dat ik een vermogen aan postzegels moet uitgeven!

Laat maar, voor die paar centen, hou ik het wel bij het plakken van de guldenzegels. Lekker nostalgisch!

5 opmerkingen:

 1. Ik vind het ook verbloemen van komende prijsstijgingen,die cijfers op postzegels.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik kreeg van mijn postkantoortje vellen bijplakzegels van 2 en 3 eurocenten.
  lekker makkelijk.
  kan ik mooi mijn oude voorraad opmaken.
  nog een paar oude kerstzegels erbij.
  wie zegt dat post niet fleurig mag zijn:))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht dat postzegels altijd geldig bleven? Guldenpostzegels zijn echt stoer. Die 1 en 2 snap ik ook niet. Je weet toch na een prijsverhoging niet meer hoeveel 1 of 2 is???

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu hoeven er niet elke keer andere postzegels gedrukt te worden. Dat is dus een kostenbesparing, dus zijn er minder prijsstijgingen nodig (of nog beter: minder ontslagen onder de postbodes).

  Bovendien blijven postkantoren niet met restanten aan achterhaalde postzegels zitten die niemand meer wil kopen. Dus ook nog een afvalbesparing.

  Voor die voordelen wil ik best even omschakelen naar het denken in: 'moet er 1 of 2 postzegels op' (bovendien dacht ik nu ook al in die termen).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het kan wel goedkoper zijn voor NLPost, maar of het ook zal leiden tot minder prijsstijgingen...ik betwijfel het.

  Volgend jaar gaat de prijs al omhoog naar 50 cent. Dat is toch niet mals. Maar je ziet er helemaal niks van, doordat de waarde er niet meer op staat. En dat bevalt me niet.

  Hetzelfde met de OV chipkaart. Ook daar zie je niet meer snel hoe duur de kaartjes zijn en of de prijzen veel zijn gestegen of niet.

  Allemaal makkelijk voor het bedrijf, maar de consument moet heel erg blijven opletten!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails