donderdag 5 april 2012

Verbranden van iPads, auto's en huizen

Wij hebben onze Allerheiligen, de Chinezen hebben het QingMing festival.

Een feestdag waarop de Chinezen hun doden eren met bezoek aan de begraafplaats, de boel wordt eens goed opgepoetst en de voorvaderen geëerd.

Er wordt wierrook verbrand, vuurwerk afgestoken om de kwade geesten te weren, gezongen, gedanst. En er worden kostbare zaken verbrand; geld, kleding, auto's, electronica.

Pardon? Verbrand?!?

Ja, wacht. Natuurlijk niet ECHTE exemplaren, maar papieren versies.

De voorvaderen moeten het goed hebben in het hiernamaals, en dus zijn ze erg blij met eten, kleding en geld. Zo hebben ze daar een luxe leven en eventuele zonden kunnen ze afkopen met het ontvangen geld.

En het is altijd fijn om bereikbaar te zijn, ook in het hiernamaals. Dus een mobieltje is dan fijn, of een mooie auto om in rond te cruisen. En een leuk huis om in te wonen.

Aan ons de taak om die spullen naar hun wereld te sturen, door ze aan te bieden aan een vuur, waarmee de spullen van de stoffelijke naar de spirituele wereld overgaan.

Bestonden de giften vroeger uit voornamelijk geldbiljetten, tegenwoordig is het duidelijk dat ook de Chinese maatschappij steeds meer een kapitalistische consumentenmaatschappij is geworden.

Een aantal voorbeelden wat er allemaal naar de geestenwereld kan worden gestuurd. (via deze Taiwanese website)


Iphone

Ipad

Wii

Canon 5D

En dit is allemaal van papier! Knap gemaakt hoor! Bijna levensecht. En het blijft natuurlijk niet alleen bij electronica.


Een dure auto

Mountain bike

Kleding

Gezellig Mahjong spelen

Compleet huis met inboedel

 Kortom, prachtige spullen! De voorvaderen zullen er erg blij mee zijn. En misschien dat ze niet alleen nuttig kunnen zijn voor de voorvaderen.

Stel nou dat je nog geen consuminderaar bent, maar een slachtoffer van de materialistische ratrace van meer, meer, meer. En je wilt de schijn ophouden dat je makkelijk kan meekomen met de laatste trends, zodat de buren niet zien dat je eigenlijk zulke producten niet kan veroorloven.

Leg dan een paar papieren 'dure' producten in het zicht!

Voor een schijntje heb je weer aanzien en maak je indruk met je flitsende moderne inboedel.

Wel er voor zorgen dat men niet samen met je een Wii spelletje wil spelen, dan val je door de mand!

Nog veel meer te zien op de website (via google vertalen)

2 opmerkingen:

  1. Wat aandoenlijk! Onze materiele wereld verder laten gaan na de dood. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. pfff ben je dood en kun je nog steeds niet consuminderen. nou dat word een koopje voor mijn dochter , want ik wil al die dingen nu al niet, laat staan dat ik ze na mijn dood zou willen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails