donderdag 19 april 2012

Aluminium botervlootje gezocht.

Binnenkort is het weer vakantietijd en trekken we er weer met de tent erop uit. Deze keer blijven we lekker in ons eigen landje en zoeken we een mooie natuurcamping uit.

De voorpret is al het halve werk en het is leuk om alvast wat spulletjes bij elkaar te zoeken.

Stoeltjes, kookstelletje, slaapmatjes, het bekende rode Mepal servies uit de jaren 70, citroenkaarsjes, het gaat allemaal mee.

Maar er is 1 ding wat nog ontbreekt! Het vorige exemplaar is stuk. Voor ons best onmisbaar, en echt, er is bijna niet aan te komen, ze worden nergens meer verkocht! Zelfs op Internet lukt het me niet om een exemplaar te vinden.

Een aluminium botervlootje!

Zoiets:


Met een deksel dat je vastklemt, en aan de binnenkant zit nog een kunstof bakje. Met een rubberen afdichtingselastiek in de deksel.

Zo blijft de boter enigszins koel wanneer het warm weer is.

Onze vraag:

Wie o wie heeft zo'n exemplaar nog ergens liggen en wil die aan ons ter beschikking stellen? Eventueel tegen een vergoeding, dat hebben we er wel voor over.

Het hoeft niet perse een Markill te zijn, als het maar functioneert!

Alvast heel erg bedankt voor de moeite!!

13 opmerkingen:

 1. Geen idee. Maar het Kampeerbosje in Leerdam is wel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die ziet er wel leuk uit! We hebben al geboekt bij een andere natuurcamping, wat dichter bij zee i.v.m. hooikoorts. :-)

   Verwijderen
 2. grappig deze variant kende ik zelf , verstokt kampeerder ook nog niet, wel deze:http://caravan-kamperen.marktplaats.nl/kamperen-toebehoren/541008489-blikken-botervloot-set-voor-op-de-camping.html?return=eJwtjVsKgzAQRfci6KcmESlEpOhOUk01mMeQGdvS0r13Svt37otrtNQvp0WPWnYnXaA1ed76jQh00%2BwJbKyDyTuBN4awjr75VWrY4Pzwg6wWHCiV7SjLdvLE8HTAiNcF%2Fy58XcEQOBjjEWx2M8v9znI2AVxcS9UpcUlk882nxIMpoeNYVW7lE4BjEEX%2F%2FgDc8DiV&fta=eNotjUEOgjAURO%2FyE12XYlTmhyt4BVItYmOhDS1gJNzdVt3Ny2TeKJywBpxB02ibWdlAnLAEvWxd7HWoo0PBNuJtPIe7Dol8hODeY5j6djQ3fi64qd6bodtJcXWxHWfrXGQXDOTedEnk%2FVSLrD6AvOpaYpNEAenI6N8nSIryLuWxylikJjqvdGhsO3TxkRciFRWoV68mS9JOfy0SpBbiyz%2FOxAoC67Z9AJBrRl8%3D&fta_ind=1&fs=1&thumb_click=1#photo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze variant is wel fijn, zeker voor lichtgewicht kamperen. Ik had een bod gedaan op de link die je hebt gestuurd, maar we hebben het ondertussen op een andere manier opgelost.

   Gewoon met secondenlijm aan de gang gegaan en het binnenbakje geplakt. En dat ging prima! Dus we gebruiken weer ons eigen bakje!

   Verwijderen
 3. Er bestaan ook aardewerk varianten waarin je water doet in een buitenkant, waardoor de boter koel blijft door verdamping, wel zwaarder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij gebruiken al jaren en met veel succes een zak die waterdicht is, doen daar de boter in (wij hebben een tupperwaredoosje) en zetten die in een bak met water.
  het werkt echt.zo hou je ook de melk wat langer goed.wij kwamen op het idee toen we 20 jaar geleden begonnen met kamperen en zagen dat een stel pensionada's dit deden maar gewoon in plastik tasjes en die zetten ze in het water met de opening boven de waterlijn. alles ging erin, vlees, boter, kaasje en de boter. dit hebben wij overgenomen samen met het feit dat 1 gaspitje genoeg is met een gietijzeren grilplaatje.
  ik hoop dat je er misschien iets aan hebt. want less is more en zeker met vakantie.
  gr jenny
  gr jenny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Die was al bekend, we gebruiken het vaak om drinken koel te houden (of flesje wijn). dat kan natuurlijk ook voor de boter!

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. We hebben de oude gelijmd en dat was prima. We gebruiken hem nog steeds!

   Verwijderen
  2. We hebben de oude gelijmd en dat was prima. We gebruiken hem nog steeds!

   Verwijderen
 6. http://www.instructables.com/id/My-fav-Mess-Tin-Meal-for-under-1/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had een linkje gevonden, staat hierboven. Hoop dat het wat is. En anders hebben we nog twee Markills liggen. Zonder rubber en zonder binnenbak maar het alu is als nieuw, net zoals de sluitclip en het ventiel. Geen idee hoe ik hier inlog, maar je kunt me bereiken op info at smesh.eu. Groet, Leon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het aanbod! Maar ondertussen hebben we een andere en die voldoet prima!

   Verwijderen

Related Posts with Thumbnails