zaterdag 21 april 2012

Dropbox, wie helpt me?

De afgelopen tijd is het wel eens voorgekomen. Dan wil ik vol trots leuke foto's laten zien van onze kleine meid, maar dan heb ik niks bij me.

Op de telefoon staat ook niet iets leuks en er is vaak ook geen computer in de buurt. Dan zou het wel handig zijn, wanneer ik ergens een plekje zou hebben, waar ik even wat fotoootjes kan neerzetten, die dan overal bereikbaar zijn.

En laat er nou zoiets zijn!

Dropbox is een gratis service op het web, waar je een aantal Gigabytes aan ruimte kan krijgen, waar je allerlei bestanden in kwijt kan.

Het fijne is, dat deze plek bereikbaar is als een gewone folder op je computer of ook te bekijken vanuit je iPod/Pad of smartphone. Het werkt super handig en een kind kan de was doen, echt.

Dus nu heb ik een gratis account aangemaakt, met een foldertje met leuke foto's van de kleine meid. En die kan ik gewoon bekijken via mijn telefoon. En vol trots showen aan bekenden en familie.

Nu is het zo, dat een standaard gratis dropbox zo'n 2 Gb aan ruimte bevat. Maar die kan je groter maken door wat opdrachtjes te maken, waardoor je meteen leert wat Dropbox allemaal kan.

Plus, krijg je extra ruimte, wanneer iemand een account maakt met mij als referentie. Dan krijg ik 500 Mb extra, en degene die dan ook Dropbox gaat gebruiken, krijgt ook 500 Mb extra.

En dat kan aardig oplopen tot maximaal 16 Gb voor een gratis account. En dat is toch wel handig.

Daarom, kijk ik jullie even lief aan met van die grote Bambi ogen...

Willen jullie misschien een account aanmaken via mijn linkje? Zo hebben we er allemaal profijt van!


En het is toch mooi GRATIS diskruimte, in het kader van consuminderen. Gratis! Heb je zo een mooi plekje om wat backups neer te zetten.

Alvast heel erg bedankt!!


3 opmerkingen:

 1. Ik ben ook ooit begonnen met Dropbox maar inmiddels ben ik over op SpiderOak. Waarom? In de herfst van vorig jaar schreef ik er een blogpost over: http://www.theroyalinstitute.com/blog/2011/spideroak-mijn-nieuwe-dropbox

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap je bezwaren. Daarom ben ik ook erg voorzichtig met zulke online opslag mogelijkheden. Heel gevoelige informatie zal ik er niet op zetten.

   Hooguit wat foto's en vooral veel muziek.

   Verwijderen
  2. Hm, over privacy gesproken. Ik herinner me nu dat ik daar nog een stuk over wil schrijven in verband met de slimme meter!

   Verwijderen

Related Posts with Thumbnails