En dan gebeurt het, midden in de voorjaar. De grasmaaiers komen naar buiten, korte broeken en slippers verschijnen in het straatbeeld en de terrasjes lopen vol.
Plus: de geur van barbecue!
Vlees staat bij ons niet vaak op het menu, dus op zich hoef ik niet persé stukjes dier op de barbecue te hebben. Maar het is die geur die het hem doet, dat ene extraatje bij het lentegevoel.
Rond etenstijd fietsend door de straten en je ruikt precies wie er lekker in de tuin aan het vuur staat. De geur van verbrand vlees, kooltjes en briketten. In combinatie met de warme avond en het gezellig gekeuvel van de mensen.
Heerlijk!
Als extraatje mijn lievelingsgerechtje van de barbecue, een toetje!
Ingrediënten
banaan
suiker
boter
rum
aluminiumfolie
Bereiding
Snij de banaan in de lengte middendoor.
Om er voor te zorgen dat de smaak helemaal in de banaan dringt, maak je kleine sneetjes dwars in de banaan zelf, niet door de schil!
Smeer er een beetje boter op
Bestrooi met suiker
Druppel er rum over
Pak de banaan in aluminiumfolie.
10 tot 15 minuten op de bbq
Uitpakken en smullen maar!
Vooral met een bolletje ijs erbij is het heerlijk!
ooh, die banaantjes zijn bij ons ook favoriet! deze week nog gegeten, niet op de bbq maar in het houtvuur, wat ook heel lekker ruikt, mmm...
BeantwoordenVerwijderenBanaantjes toetje klinkt lekker maar de geur van de bbq blegg dat vind ik zo vies. De geur van vlees daar moet ik altijd van braken, helaas bbq de buren erg graag en vaak. Maarja daar is niets aan te doen, ik kan moeilijk van hun verlangen dat ze daar mee stoppen.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Dreadlocks
Tja, ik heb nog een goede associatie met de geur. Maar ik kan me voorstellen dat het ook heel overweldigend en vies kan zijn. Bij ons ligt er dan ook bijna nooit vlees op. Alleen groenten, aardappelen, bananen en vis of garnalen. Hmmm! Ik krijg er zin in!
BeantwoordenVerwijderen