Maar toch had ik zin om nog een stapje verder te gaan. Om van die zelfgemaakte yoghurt een wat exclusiever toetje te maken.
Dus heb ik een linnen theedoek in een vergiet gelegd en daar de yoghurt in gegoten.
En daarna, zoals je ook ouderwetse hangop maakt, de doek opgehangen aan de kraan, zodat al het vocht eruit kan lekken. Een halve dag lang was meer dan genoeg.
Dit kan je trouwens ook met gewone yoghurt van de supermarkt doen, het resultaat is vergelijkbaar!
Het resultaat was een heerlijke en superstevige, dikke yoghurt. Het leek wel kaas! Je zou het zo kunnen uitsmeren op je brood. Hm..dat brengt me weer op ideeën.
Maar goed, deze keer hebben we er een lekker toetje van gemaakt.
- Een appel in kleine stukjes gesneden.
- Wat gewelde rozijntjes erbij.
- Honing er door geroerd.
- Kaneel eroverheen.
- Goed mengen.
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!
Je verhaal roept herinneringen op. Aan zelfgemaakte hangop uit mijn jeugd.Ga je taarten maken van je hangop? Groeten Izerina
BeantwoordenVerwijderen