De oogst was 150 gram raapsteeltjes.
Eindelijk raapsteeltjes!
Vorig jaar waren het alleen de slakken die hebben genoten van de groente, maar deze keer waren wijzelf aan de beurt.
Ik heb de grootste plantjes eruit geknipt en ik zag dat er nog veel kleine blaadjes over waren. Dus grote kans dat het vakje binnenkort weer vol staat met een tweede lichting raapsteeltjes.
We hebben er een lekker simpel gerecht van gemaakt.
Stamppot raapsteeltjes
Nodig:
- aardappelen
- raapsteeltjes
- melk
- klontje boter
Ondertussen de raapsteeltjes in wat kleinere stukken snijden.
Wanneer de aardappelen gaar zijn, afgieten en stampen maar.
Een klein stukje boter erdoor doen en lekker smeuiig maken met de melk.
Daarna de pan terug op een klein vuur en de raapsteeltjes erdoor roeren.
Op smaak brengen met peper en zout.
Smakelijk!
Heerlijk stamppot raapstelen,je stelen zien er goed uit.
BeantwoordenVerwijderenGroet Thea
Dat ziet er lekker uit zeg. Maar om heel eerlijk te zijn: ik heb ze nog nooit gegeten. Waar kan ik het qua smaak een beetje mee vergelijken? Andijvie? Sla?
BeantwoordenVerwijderenMisschien moesten wij ook maar eens een veldje zetten ;o)
Oh lekker zeg. Ik heb nog maar weinig gepo(o)t. Binnenkort de eerste sla hopelijk. Iets anders. Had net contact met @MamaMuis Ze is Dutch Bloggers for Kiva begonnen. Ook iets voor jou? Kijk maar even op haar blog.
BeantwoordenVerwijderenHmmm, lekker en gezond. Stamppot Raapstelen maakte mijn moeder eerder ook vaak, en daar smulde ik van.
BeantwoordenVerwijderen@Mama Monique:
BeantwoordenVerwijderenTja, dat vind ik altijd moeilijk te beschrijven. Het smaakt als lekkere sla, beetje bitter, maar niet te veel. Misschien dat andijvie wel in de richting komt.
@Christel:
Ik ga meteen kijken!
Patrick
Raapsteeltjes zijn - zo vers uit eigen tuin - zó lekker! Gefeliciteerd met deze oogst. (leuke site, trouwens)
BeantwoordenVerwijderenJa, echt heerlijk. We kunnen niet wachten op de volgende oogst! Mits de slakken ons niet voor zijn. :-)
BeantwoordenVerwijderen