dinsdag 1 december 2009

Besparen op televisie

Ik geef het toe, ik vind het erg lekker om een avondje voor de buis door te brengen, kijkend naar een mooie film of een goede serie. Ordinair bankhangen, verstand op nul, mond half open laten hangen, zombieblik in de ogen, gewoon lekker op de passieve stand dus.

Dus wanneer ik dan wil besparen op de televisiekosten, dan is de TV wegdoen GEEN optie! Alhoewel dat vast de grootste besparing zal opleveren. Maar dat is voor mij te veel van het goede, dan kunnen we geen Boer zoekt vrouw meer kijken! Dan blijft alleen het abonnement nog over om te kijken of het daar wat minder kan. En gelukkig is dat mogelijk.

Zo'n alles in 1 abonnement is een optie, maar ik ben tevreden met mijn huidige internet provider en telefoon, dus ik ga alleen maar voor televisie abonnement. Dat maakt het onderzoek ook makkelijker. En als ik ooit nog meer wil besparen, dan zie ik tegen die tijd wel of ik alsnog voor alles in 1 ga.

Gewoon bekijken wat we nu betalen en wat voor goedkopere abonnementen er zijn als alternatief. En zo kwam ik terecht op Digitenne van KPN. Genoeg zenders voor een schappelijk prijsje.

En we konden ook nog eens gebruik maken van een aantrekkelijke aanbieding, de eerste 3 maanden gratis, omdat er vlak bij ons een nieuwe zendmast is opgericht!

Maar ik heb wel een kanttekening.

Je hebt een aantal categorie├źn, zoals 'goed', of 'uitstekend' of 'slecht'.

Digitenne valt in de categorie: 'goed genoeg'.

De kwaliteit is voor de reguliere zenders wel goed, maar toch zie ik soms van die blokjes in beeld, of haperend beeld of het geluid loopt niet synchroon, of het is gewoon niet scherp. Daar kan ik me aan ergeren, maar doe dat toch niet, althans, dat probeer ik. Ik denk, wanneer je zo'n grote flatscreen hebt, dat de mindere kwaliteit sneller opvalt, dan zou ik nog maar een keer nadenken.

Dus voor de kwaliteit hoef je niet te gaan. Dan is een ouderwetse satelliet schotel een betere optie, maar ja, we zijn niet zo'n voorstander van zo'n geval aan de voorgevel. Jammer, want op zich was dat ook een hele goede besparingsmogelijkheid.

Nog een moeilijkheid, ik heb heel vaak dat ik 1 film kijk, en dan op een andere zender iets opneem. Bij Digitenne heb je dan twee tuners nodig, anders gaat dat niet. Dat hebben we opgelost door een twintuner te nemen, wel wat duurder, maar na een jaar Digitenne hebben we die weer terugverdiend aan de besparing.

En we moesten toch onze oude videorecorder vervangen, die kreeg ineens het idee om videobanden voortaan gewoon op te eten en door te slikken. Was niet zo handig.

Maar er zijn ook voordelen. Je kan ook op een andere verdieping een tv zetten, zonder gedoe met kabels enzo, dat is wel fijn. Met een beetje geluk zou je het zelfs mee kunnen nemen naar buiten of op vakantie in Nederland, mocht je zo erg verslaafd aan televisie zijn.

Maar 'goed genoeg' is dus precies wat het zegt, goed genoeg! Dus zijn we ervoor gegaan.

Actie:
Bestaand abonnement bij UPC opzeggen en een aanbieding op een abonnement van Digitenne aanschaffen.

Gevolgen:
Gewoon tv kijken, net als anders, maar net een ander zenderaanbod en iets mindere kwaliteit.

Besparing:
Standaard TV abonnement UPC: 16,70 per maand
Digitenne: 8,50 euro per maand

Jaarlijks scheelt dat 98,40 euro

Per maand bespaard: 9,20 euro

Totaal bespaard per maand: 62,89 + 9,20 = 72,09 euro

2 opmerkingen:

  1. Ik heb zelf ook digitenne. Ik heb 1,5 jaar geleden de kabel opgezegd en sindsdien heb ik digitenne. Probleem van digitenne is voor mij vooral de beperkte keus. Geen Duitse zenders en ook geen BBC. Vooral de BBC mis ik toch echt wel!
    Maar ik kies voorlopig toch voor digitenne vanwege de prijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook bij digitaal beeld via kabel heb je last van blokjes of haperingen. Althans daar hebben wij last van bij Ziggo. Af en toe zit er een vertraging in het beeld.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails