woensdag 16 juni 2010

Gezien, gehoord, gelezen: De Krant

Nietsvermoedend kreeg ik een PDF bestand met daarin een exemplaar van de Volks-krant en begon te lezen.

'Goh', dacht ik eerst, 'Heb ik iets gemist? Komt het toch nog goed in deze wereld?'

Al snel had ik door, dat dit niet zomaar een krant was, maar een hele speciale! Een prachtig exemplaar! En wat mij betreft heb ik graag vaker zulk nieuws in de brievenbus. Graag wil ik een abonnement!

Mooi leesvoer. Ga er eens voor zitten, lees en denk er eens over na.

Klik hier voor de online website van de Volks-krant.
Klik hier voor de PDF-versie van de Volks-krant.

Wat de makers erover zeggen:

Natuurramp, oorlog, ziekte of crisis; heel vrolijk word je meestal niet wanneer je de krant openslaat. Vandaag willen we laten zien hoe het nieuws er ook uit zou kunnen zien. Dat een sociale, duurzame en rechtvaardige samenleving mogelijk is. En dat de weg om tot zo’n samenleving te komen soms verbazingwekkend eenvoudig kan zijn. Het is mogelijk, een wereld waarin iedereen -ongeacht geslacht, seksuele voorkeur, etniciteit, afkomst of geloof- zichzelf kan ontplooien, gebruik kan maken van gelijke rechten en waarin welvaart gelijk verdeeld is. Een wereld waarin op een verantwoorde manier omgegaan wordt met het milieu en het klimaat. En een wereld waarin niet bedrijven en politici de baas zijn, maar wij met z’n allen.

Het is mogelijk. Heel goed mogelijk zelfs. Maar dan moeten we wel aan de slag. We hopen dat je door onze krant geïnspireerd raakt en met de mensen om je heen een begin maakt de wereld te veranderen. Want zou het niet mooi zijn als de krant er iedere dag zo zou uitzien?

Veel leesplezier!

3 opmerkingen:

  1. WAt een goed initiatief. Het is maar net,welke items je kiest als verslaggever. Zou de meerderheid van de mensen echt alleen maar ellende willen lezen of horen? Of denkt men dat in media-land en protesteren we te weing? groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat de focus vooral op het negatieve ligt, omdat ze denken dat dat veel nieuwswaarde heeft. Dat klopt ook wel, maar een beetje meer balans tussen negatief en positief lijkt me wel beter.
    En zoals je ziet kan positief ook prima nieuwswaarde hebben!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails